Antena 3 CNN Actualitate Plante etnobotanice, comercializate la Iaşi la o zi după interzicerea lor

Plante etnobotanice, comercializate la Iaşi la o zi după interzicerea lor

Plante etnobotanice, comercializate la Iaşi la o zi după interzicerea lor
Sursa foto: Magazinele etnobotanice au fost inchise joi, dar unul in Iasi inca functioneaza
26 Feb 2010   •   15:28

Un ieşean a fost depistat de poliţişti asupra sa cu un plic cu produse vegetale interzise de lege, cumpărat de la un ?magazin de vise?, indică un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, remis către Antena3.ro. În urma controlului efectuat la magazinul în cauză, poliţiştii au identificat alte 115 plicuri cu conţinut psihotrop şi au întocmit dosar penal administratorului magazinului respectiv.

În noaptea de 24 spre 25 februarie, la ora 01.45, în timpul unei patrulări pe B-dul Independenţei din Iaşi, poliţiştii l-au depistat pe REMUS S., de 25 de ani, chiar din municipiul Iaşi, care avea asupra lui un plic care conţinea un produs vegetal de culoare verde, tocat mărunt.

În timpul audierii referitoare la provenienţa plicului, tânărul a declarat că l-a cumpărat de la un magazin weed ? shop, în aceeaşi seară, contra sumei de 30 de lei.

Deoarece exista suspiciunea întemeiată că produsele vegetale identificate contraveneau ordonanţei privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, poliţiştii, împreună cu lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi (BCCO), au efectuat un control la magazinul pe care tânărul l-a indicat. Acolo ei au găsit 115 pliculeţe din material plastic, care conţineau produs vegetal de culoare verde, 5.050 de lei şi un hard disk.

Bunurile şi suma de bani au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar pentru că administratorul magazinului avea obligaţia să distrugă, cu respectarea prevederilor legale, plantele şi substanţele pe care le deţinea, lucru pe care, însă, nu l-a făcut, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru încălcarea legii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: etnobotanice droguri Iași
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close