Antena 3 CNN Actualitate Planul de măsuri pentru caniculă, pus în vigoare în Capitală

Planul de măsuri pentru caniculă, pus în vigoare în Capitală

Până joi inclusiv, bucureștenii nu vor scăpa de caniculă. Autoritățile din Capitală au pus deja în aplicare planul de măsuri pentru limitarea efectelor acesteia.

Planul de măsuri pentru caniculă, pus în vigoare în Capitală
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    25 Iul 2022   •   08:43

În primul rând, vorbim despre faptul că au fost amenajate mai multe zone în Capitală, acolo unde oamenii, cei care ies afară între ora 11:00 și ora 18:00 sau și mai târziu și au nevoie de asistență medicală, să poată primi un prim ajutor în cazul în care acestora li se face rău.

De asemenea, în anumite domenii de activitate, programul de lucru a fost limitat sau făcut în așa fel încât oamenii să nu fie nevoiți să vină în timpul zilei la serviciu, în momentul în care temperaturile sunt foarte ridicate.

Una din măsurile importante în aceste zile caniculare este şi monitorizarea zonelor forestiere, în special zonele în care turiștii merg. Şi asta pentru că știm ce se poate întâmpla de la un simplu foc care este scăpat și care poate să nu fie ținut în control.

De asemenea, medicii vorbesc despre faptul că între ora 11:00 și ora 18:00 ar fi indicat să nu ieșiți din case, să faceți lucrul acesta în cazul în care chiar este nevoie să ieșiți afară. Dacă nu, cel mai indicat ar fi să rămâneți în interior.

De asemenea, hidratarea este foarte importantă și hainele pe care le îmbrăcați să fie unele lejere și de culoare deschisă.

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close