Antena 3 CNN Actualitate Se schimbă modul în care se plătesc amenzile de circulație. Avocatul Adrian Cuculis: ”Înseamnă o debirocratizare a întregului sistem”

Se schimbă modul în care se plătesc amenzile de circulație. Avocatul Adrian Cuculis: ”Înseamnă o debirocratizare a întregului sistem”

Amenzile de circulație se vor putea plăti mai ușor. Camera Deputaților a adoptat un proiect pentru simplificarea procedurilor.

amenzi-circulatie-plata
Se schimbă modul în care se plătesc amenzile de circulație Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2021   •   15:16

Banii pot fi plătiți într-un cont unic, iar confirmarea plății nu mai este necesar să fie trimisă la Poliție.

Avocatul Adrian Cuculis a comentat pentru Antena 3 proiectul adoptat de Camera Deputaților:

„De cele mai multe ori polițiștii trebuiau să umble după ei cu chitanțierul. Lucrurile vor fi mult mai simple acum pentru că majoritatea avem banca pe telefon. Vom putea plăti în acest cont unic, iar ulterior statul urmează să deconteze de acolo pentru fiecare contravenient în parte.

În momentul în care primeam o amendă contravențională, până reușeam să plătim acea amendă în termenul de 15 zile, amenda respectivă ajungea de cele mai multe ori la Direcția de Taxe și Impozite, iar dacă nu se decontau suficient de bine acele plăți urma să fim executați silit. De multe ori treaba asta cu amenzile dădea dureri de cap și pentru că nu puteai să îți plătești, de exemplu, impozitul la casă. (...)

Este un pas important, mai ales că vine concomitent cu intrarea în vigoare a altei legi care vine și spune că statul nu îți mai poate cere niște documente justificative dacă sunt emise chiar de către el. Înseamnă până la urmă o debirocratizare a întregului sistem.”, spune avocatul Adrian Cuculis pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Adrian Cuculis amenda circulatie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close