Antena 3 CNN Actualitate Platanii fostului primar Videanu, pe cale de dispariţie (VIDEO)

Platanii fostului primar Videanu, pe cale de dispariţie (VIDEO)

Platanii fostului primar Videanu, pe cale de dispariţie (VIDEO)
24 Aug 2009   •   23:11

Platanii fostului primar Adriean Videanu se usucă unul câte unul. Mii de astfel de copaci, în valoare de peste un milion de euro, au ajuns lemne de foc. Arborii au fost plantaţi acum un an, dar, pentru că nu au fost îngrijiţi, s-au uscat. Unii au fost tăiaţi, alţii stau să cadă.

Două sute de mii de platani, în patru ani. Acesta era planul municipalităţii. În doi ani s-au plantat doar 12 mii. Acum, mai mult de jumătate s-au uscat.

Chiar şi aşa, programul continuă. Doar în centru, platanii rezistă. Arborii au un sistem de udare electric. În mai multe sectoare, însă, platanii au murit.

În sectoarele 5 şi 6, sute de platani s-au uscat. Aşa că cei de la Administraţia Domeniului Public s-au pus pe tăiat copaci.

În mod normal, aceştia ar rezista mai mult de 100 de ani, după cum susţine un horticultor. Cu o condiţie, însă... ca cineva să aibă grijă de ei.

Fostul primar Videanu pare că şi-a făcut temele, dar pentru o investiţie de 20 de milioane de euro trebuia să ştie şi cât de des se udă platanii.




Antena 3


×
Subiecte în articol: Adriean Videanu primar copaci
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close