Platforma pentru programare la vaccinare a fost actualizată. Cum se fac înscrierile

de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   17:08
Platforma pentru programare la vaccinare a fost actualizată. Cum se fac înscrierile Hepta

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) anunță că platforma pentru programare la vaccinare a fost actualizată. Astfel, înscrierile se pot face cu cel puțin 72 de ore înainte și pentru o perioadă de 20 de zile.

„În baza cerințelor stabilite de CNCAV, platforma informatică dezvoltată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost actualizată și permite programarea persoanelor eligibile pentru vaccinare din această etapă, astfel: cu minim 72 de ore înainte de efectuarea primei doze de vaccin; pentru o perioadă de 20 de zile începând cu prima zi disponibilă”, au transmis miercuri reprezentanții CNCAV, care au precizat că este vorba de programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

Conform acestora, în fiecare zi se deschide o perioadă de alte 20 de zile începând cu prima zi disponibilă pentru programarea la vaccinare.

„Exemplu: Astăzi, 17 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 21 februarie (ora 08.00) și până în data de 12 martie (ora 20.00). Mâine, 18 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 22 februarie (ora 08.00) și până în data de 13 martie (ora 20.00)”, au arătat reprezentanții CNCAV.

Aceștia au precizat că ora de la care se calculează minimul de 72 de ore este ora 23.59, iar prima oră pentru care se poate efectua programarea este 8.00, ora începerii programului de vaccinare în centrele deschise.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close