Antena 3 CNN Actualitate Plecaţi peste hotare de sărbători? Iată de unde ar trebui să vă alimentaţi maşina, ca să economisiţi bani

Plecaţi peste hotare de sărbători? Iată de unde ar trebui să vă alimentaţi maşina, ca să economisiţi bani

Plecaţi peste hotare de sărbători? Iată de unde ar trebui să vă alimentaţi maşina, ca să economisiţi bani
Sursa foto: Foto: a1.ro
de O.P.    |    06 Dec 2011   •   06:33

Oricât de scumpă vi se pare benzina la noi, dacă plecaţi în vacanţă cu maşina s-ar putea să găsiţi preţuri mult mai ridicate. Puteţi face însă şi economii dacă ştiţi de unde să alimentaţi.

Un drum scurt până în Bulgaria, în staţiunea de schi Bansko poate costa mai puţin, dacă şoferii alimentează mai mult din Bulgaria şi mai puţin din România. La vecini combustibilul este mai ieftin. În cazul benzinei, diferenţa este de 9 eurocenţi, iar cazul motorinei - de 4 eurocenţi.

Cei care merg în Austria ar trebui să-şi facă plinul în România şi Ungaria. Un litru de benzină în ţara vecină este de 1,29 de euro, spre deosebire de 1,35 cât este în Austria. Cu o menţiune. Cei cu maşini pe motorină ar trebui să ocolească pompele din Ungaria, pentru că preţurile sunt mai mari decât în Austria.

Şi o călătorie la Praga va fi mai ieftină dacă şoferii alimentează în România şi Ungaria. În Cehia, benzina şi motorina costă 1,36 de euro litrul. Pe această rută, cea mai costisitoare este Slovacia: 1,45 de euro litrul de benzină şi 1,38 de euro cel de motorină.

Mai departe însă, preţurile sunt şi mai mari. Turiştii care vor să ajungă în Italia ar trebui să se oprească la pompe în Ungaria sau chiar Austria. În Italia, un litru de benzină costă 1,57 euro, unul dintre cele mai mari preţuri din Europa. Motorina se vinde cu 1,52 euro.


 





×
Subiecte în articol: carburanti sărbători concedii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close