Antena 3 CNN Actualitate Plenul CSM cere Guvernului abrogarea Ordonanței pe legile justiției

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea Ordonanței pe legile justiției

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea Ordonanței pe legile justiției
25 Feb 2019   •   15:32

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să transmită o solicitare către Guvern pentru abrogarea ordonanței de urgență pentru modificarea legilor justiției, cu excepția prevederilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării CSM.

Această hotărâre a fost luată cu 12 voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivă” și un vot nul. 

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în soluţia postată pe ordinea de zi soluţionată a şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii de luni.

Premierul Viorica Dăncilă i-a chemat după-amiază la discuții pe Tudorel Toader și pe cei din asociațiile de magistrați pentru a discuta care sunt nemulțumirile vizavi de această ordonanță. 

„Am vrut această întâlnire pentru a asculta care sunt nemulțumirile și argumentele care stau în spatele acestor nemulțumiri. Am făcut această întâlnire astăzi, am avut în intenție să o fac vineri, dar am fost plecată din țară. Astăzi, sper ca cei care au nemulțumiri să vină la această întâlnire la Palatul Victoria, să vedem care sunt problemele pe care nu le agreează, cum le justifică și pe urmă vom lua o decizie referitor la aceste aspecte. Ceea ce vreau să subliniez este că nu vom renunța la această ordonanță. Am spus întodeauna că dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la lucrurile bune din dorința unora de a face acest lucru”, a spus premierul. 

 

×
Subiecte în articol: legile justitiei guvernului
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close