Antena 3 CNN Actualitate Ploile au devastat jumătate din ţară. Doi oameni au murit, iar 32 de localităţi au fost inundate

Ploile au devastat jumătate din ţară. Doi oameni au murit, iar 32 de localităţi au fost inundate

Vremea rea a făcut prăpăd în România! În 24 de ore, meteorologii au emis 26 de avertizări de tip nowcasting, 6 cod roşu, 6 cod galben şi 14 cod portocaliu. Nu mai puţin de 32 de localităţi din 12 judeţe au fost devastate de inundaţii.

Ploile au devastat jumătate din ţară. Doi oameni au murit, iar 32 de localităţi au fost inundate
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2021   •   09:08

Doi oameni din Neamţ şi Bacău au murit înghiţiţi de viituri, iar un altul dispărut în urmă cu două zile, în zona localităţii Mânăstirea Caşin din Bacău este în continuare căutat. O femeie a fost prinsă sub un perete care a cedat din cauza apei.

Zeci de gospodării au fost izolate, iar locuitorii au fost scoşi pe braţe de salvatori, din capcana apelor.

A fost cod roşu de inundaţii în Vrancea, iar râul Putna a ieşit din matcă

Oamenii din 10 localităţi din judeţ au fost avertizaţi prin mesaje RO-Alert, să rămână la adăpost. Cea mai gravă situaţie este în comuna Bilieşti.

Locutorii din zonă au încercat să îşi dreneze şanţurile, încât apa să nu băltească în gospodării şi au făcut bariere din saci cu nisip. 

Peste 50 de gospodării au fost afectate, iar aproximativ 60 de persoane s-au evacuat preventiv, la rude.

Autorităţile au dat asigurări că oamenii vor fi despăgubiţi

"Vă asigur eu, în calitate  de preşedinte de Consiliu Judeţean, împreună cu prefectul (n.r. Gheorghiță Berbece) ,voi face toate demersurile pentru ca Guvernul actual, Guvernul Cîţu, să facă tot posibilul să aloce bani anul acesta, anul viitor, când se pot face lucrările acestea. Termenul este în funcţie de alocarea bugetară", a declarat Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

Pericol crescut de inundaţii a fost şi pe râurile Trotuş şi Vaslui. Trei sate din comuna Lopătari, judeţul Buzău, au fost izolate, după ce podurile de tuburi care fac legătura cu restul comunei, au fost luate de ape.

Pentru a ajunge acasă, oamenii au improvizat o trecere peste tuburile rupte de viitură.

De asemenea, ploile au făcut prăpăd şi în mai multe localităţi din judeţul Brăila, iar mai multe localităţi din Tulcea au fost sub cod roşu de ploi.

O ploaie puternică de numai două ore a inundat satul Nazna din Mureş. Cu mături în mâini şi saci de nisip, oamenii au încercat din răsputeri să oprească apa, să nu le intre în case.

Tornadele s-au dezlănţuit în trei judeţe ale ţării

Imagini terifiante au fost surprinse şi în Botoşani, unde o tornadă s-a dezlănţuit foarte aproape de gospodării. Un nor în formă de pâlnie a fost surprins şi în Galaţi, dar şi în judeţul Tulcea, , vârtejul formându-se pe Lacul Pietrei.

×
Subiecte în articol: ploi inundatii viituri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close