Antena 3 CNN Actualitate Ploile au făcut prăpăd în jumătate de țară! Viiturile au luat vieți și au distrus sute de case

Ploile au făcut prăpăd în jumătate de țară! Viiturile au luat vieți și au distrus sute de case

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 36 de localități din 16 județe.

Ploile au făcut prăpăd în jumătate de țară! Viiturile au luat vieți și au distrus sute de case
Sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook
de Georgiana Adam    |    20 Iun 2021   •   08:39

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 36 localități din 16 județe (BC, BR, BZ, CL, CT, DJ, GJ, GL, GR, IL, IF, PH, NT, SV, VS și VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

Totodată, în loc. Mănăstirea Cașin (BC) s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Căutările au fost suspendate și vor fi reluate în cursul zile de 20.06.2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În loc. Nereju (VN) s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale.

În loc. Poiana Sărată (BC), un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitura pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat.

În loc. Piatra Șoimului (NT) un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

Traficul rutier este blocat pe DJ 119/BC datorita unei alunecări de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m.

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Municipiul București

- se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte, precum și pentru degajarea a 11 copaci fiind avariate 14 autoturisme.

2. Județul Bacău

- în loc. Mănăstirea Cașin (BC) s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Căutările au fost suspendate și vor fi reluate în cursul zile de 20.06.2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

- în loc. Poiana Sărată, un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitura pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat;

- în loc. Oituz s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;

- în loc. Bogdănești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Pîrjol s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Comănești s-a intervenit degajarea unui copac căzut pe un autoturism;

- în mun. Bacău s-a intervenit pentru degajarea unui autovehicul suprins de creșterea debitului unui râu;

- pe DJ 119 în zona loc. Gura Văii s-a produs o alunecare de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m. Traficul rutier este blocat.

3. Județul Buzău

- în loc. Râmnicul Sărat s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte și 1 anexă; - în loc. Buzău s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 beci.

4. Județul Brăila

- în loc. Brăila s-a intervenit degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

5. Județul Călărași

- în loc. Dragalina se intervine pentru evacuarea apei din 29 curți și 2 străzi; - în loc. Călărași s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 anexe.

6. Județul Constanța

- în loc. Constanța s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci și pentru degajarea unui copac.

7. Județul Dolj

- în loc. Dăbuleni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți și 1 anexă;

- în loc. Tunarii Vechi s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci.

8. Județul Galați

- în loc. Galați se intervine pentru evacuarea apei de pe 4 străzi și pentru degajarea a 2 copaci

căzuți pe un autoturism;

- în loc. Tecuci s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

9. Județul Gorj

-în loc. Alimpești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

10.Județul Giurgiu

- în loc. Teișori s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

11.Județul Ialomița

- în loc. Slobozia s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte; - în loc. Perieți se intervine pentru evacuarea apei din 4 curți.

12.Județul Ilfov

- în loc. Bragadiru s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 2 subsoluri.

13.Județul Neamț

- în loc. Piatra Șoimului un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

14.Județul Prahova

- în loc. Ploiești s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

15. Județul Suceava

- în loc. Gura Putnei s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;

- în loc. Vicovul de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte; - în loc. Brotina s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

16.Județul Vaslui

- în loc. Oniceni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Râul Sadului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 anexe și 3 curți; - în loc. Fundu Rîului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 anexă și 1 curte.

17. Județul Vrancea

- în loc. Nereju s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au

fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale;

- în loc. Nistorești s-a intervenit pentru evacuarea a 2 animale (bovine), surprinse de râul Năruja; - în loc. Mărășești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Tulnici s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Biliești se intervine pentru evacuarea apei din 20 curți;

- în loc. Mircești râul Putna depășește cu 22cm cota de pericol. Din informațiile existente, apa a inundat terenurile agricole din zonă. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 2 curți.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 4 județe (Bacău, Călărași, Neamț și Vrancea).

×
Subiecte în articol: ploi inundatii prăpăd judete
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close