Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea face ravagii! Cod galben de ploi torențiale în foarte multe zone ale țării

Vremea rea face ravagii! Cod galben de ploi torențiale în foarte multe zone ale țării

Toamna începe încet, încet, să își intre în drepturi. Meteorologii au emis în această dimineață 2 avertizări cod galben de vreme rea pentru multe zone ale țării.

Vremea rea face ravagii! Cod galben de ploi torențiale în foarte multe zone ale țării
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Oct 2020   •   11:30

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă de miercuri, 7 octombrie, ora 20:00, până joi, 8 octombrie, ora 10:00.

În intervalul menţionat, în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei şi al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

O altă atenționare meteorologică cod galben a fost emisă pentru perioada 8 octombrie, ora 10:00 - 9 octombire, ora 10:00.

În intervalul menţionat, în Moldova, local în Muntenia, Carpaţii Meridionali şi sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi la munte, 50...70 l/mp.

Prognoza METEO 7 octombrie 2020. Vremea în țară

În această dimineață, cerul este noros în vestul, estul şi parţial în centrul ţãrii şi este variabil în rest. Vântul suflã slab şi moderat. La ora 09 temperatura aerului avea valori cuprinse între 9 grade la Cluj Napoca şi Ocna Şugatag şi 20 de grade la Gura Portiţei şi Mahmudia. Izolat în estul,  centrul şi sudul ţãrii se semnaleazã ceaţã.

Astăzi, în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, în timp ce în rest vremea va fi mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil în est şi sud-est, dar va avea înnorãri în celelalte regiuni, mai accentuate dupã-amiaza şi seara, când aria ploilor, însoţite şi de descãrcãri electrice, se va extinde treptat dinspre regiunile sud-vestice. Izolat, cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, dar de scurtã duratã şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 şi 27 de grade.

Prognoza METEO 7 octombrie 2020. Vremea în Capitală

La această oră, cerul este variabil, iar vântul suflã slab. La ora 09 temperatura aerului era de 15 grade la Filaret şi Bãneasa şi 16 grade la Afumaţi.

Astăzi, vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã, când vor fi condiţii de averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 26...27 de grade.

Prognoză specială pentru Capitală 7 octombrie, ora 20.00 - 9 octombrie, ora 10.00

Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și sub formă de averse și vor fi posibile și descărcări electrice. Se pot cumula 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări (40...50 km/h) îndeosebi în prima parte a intervalului. 

Temperatura maximă de joi (8 octombrie) se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 15...16 grade în noaptea de miercuri/joi (7/8 octombrie) și de 12...14 grade în noaptea de joi/vineri (8/9 octombrie).

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close