Antena 3 CNN Actualitate Ploieşti. O firmă de casă a PDL, ajutată de primar ca să câştige lucrări de 15 milioane de euro la stadionul "Ilie Oană" (VIDEO)

Ploieşti. O firmă de casă a PDL, ajutată de primar ca să câştige lucrări de 15 milioane de euro la stadionul "Ilie Oană" (VIDEO)

Ploieşti. O firmă de casă a PDL, ajutată de primar ca să câştige lucrări de 15 milioane de euro la stadionul "Ilie Oană" (VIDEO)
10 Iul 2010   •   12:38



Oamenii primarului de la Ploieşti trag sforile pentru ca o firmă de casă a PDL să cîştige lucrări de 15 milioane de euro la stadionul "Ilie Oană".  Gazeta Sporturilor dezvăluie că reprezentantului firmei cu cea mai bună ofertă i s-a spus direct la o întrevedere de taină să iasă din competiţie pentru a face loc asocierii agreate pe linie de partid.

Licitaţia pentru stadionul "Ilie Oană" de la Ploieşti naşte un nou scandal politico-sportiv, legat de clientela de partid a PDL. Şi firele suspecte merg pînă sus, la şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. La mijloc e un buget de 15 milioane de euro, bani publici, puşi la bătaie de Primărie pentru ridicarea arenei Petrolului.

Şase firme au depus oferte pentru acest proiect, dar numai cinci mai sunt acum în cursă. Decizia finală ar trebui să se ia săptămîna viitoare, miercuri.

Lupta pentru atribuire se dă, practic, între Baupartner, firmă românească, şi asocierea Alpine Bau şi All Plan Construction.

Aceasta din urmă este recunoscută drept firmă de casă a PDL. Ar fi cotizat 250.000 de euro la ultima campanie electorală pentru Roberta Anastase şi pentru primarul Voloşevici. Patronul Vasile Todosia, consilier judeţean pînă pe 28 mai, e un tip influent, cu legături puternice în partid.

Săptămînalul prahovean "altPHel" dezvăluie că omul de afaceri i-a sugerat concurentului de la Baupartner, Michael Dietrich, să se retragă din competiţie pentru a lăsa cale liberă asocierii Alpine/All Plan!

Întîlnirea a fost pusă la cale de George Muceanu, fost consilier personal al primarului.

Legal, asocierea Alpine Bau / All Plan Construcion avea toate motivele să fie deja descalificată pînă în acest moment. Alpine BAU, societatea care a construit Allianz Arena din Munchen, a fost implicată în procese de corupţie în Germania exact pe proiectul stadionului.

Iar directorul din România, Laszlo Szabo, e trimis în judecată de DNA pentru dare de mită! All Plan e şi ea cu probleme: figurează la BNR cu cel puţin 50 de incidente de plată în prima jumătate a anului, una înregistrată chiar în ziua prezentării ofertei pentru stadionul de la Ploieşti.



Foto: Antena 3

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close