Antena 3 Actualitate Ploieştiul, sufocat de poluare. "Îţi intoxică plămânii. Simţi că nu ai aer. Doare pe cineva?"

Ploieştiul, sufocat de poluare. "Îţi intoxică plămânii. Simţi că nu ai aer. Doare pe cineva?"

11 Oct 2011   •   08:57
Ploieştiul, sufocat de poluare. "Îţi intoxică plămânii. Simţi că nu ai aer. Doare pe cineva?" Foto:davidsuzuki.org
Aerul pe care îl respiră ploieştenii este din ce în ce mai poluat. Benzen, hexan, pentan, metan, dioxid de sulf, amoniac. Sunt doar câteva dintre substanţele otrăvitoare care contribuie la disconfortul ploieştenilor, care sunt nevoiti să suporte, în ultima vreme, mirosuri dintre cele mai neplăcute.

După amenzile date de autorităţi în luna februarie, aerul în Ploieşti a părut aproape respirabil. De câteva săptămâni, situaţia s-a agravat însă. Tot oraşul este învăluit în miresme deloc plăcute.

"Un parfum care îţi intoxică plămânii. Simţi că nu ai aer, nu poţi să respiri. Dacă mai eşti şi un pic răcit, nu poţi să respiri. Şi pe cine doare, doare pe cineva?" se întreabă retoric o ploieştească.

După ce sesizările au început să curgă, autorităţile au început verificările. S-a lăsat şi cu o amendă pentru una dintre cele două mari rafinării din Ploieşti.

Garda de Mediu i-a avertizat pe şefii rafinăriilor că vor fi amendaţi cu câte 100.000 de lei dacă nu vor reduce nivelul emisiilor în termen de o lună.
 
Get Adobe Flash player
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close