Antena 3 CNN Actualitate Ploile abundente au ridicat alarmant cotele Dunării: În Austria, 40.000 de oameni au fost evacuaţi

Ploile abundente au ridicat alarmant cotele Dunării: În Austria, 40.000 de oameni au fost evacuaţi

Ploile abundente au ridicat alarmant cotele Dunării: În Austria, 40.000 de oameni au fost evacuaţi
Sursa foto: ploi dunare
25 Iun 2009   •   16:37

Şase oameni au murit în urma inundaţiilor din ultimele zile în Cehia. Şi în Austria, celebrul muzeu Albertina din Viena trebuie să evacueze mai multe piese de artă, după ce un depozit a fost inundat. Precipitaţiile abundente au determinat evacuarea a peste 40 de mii de locuitori din oraşul Ştaier, în nordul Austriei.

Din cauza precipitaţiilor din ultimele zile, nivelul Dunării este la cote alarmante şi în Ungaria, Slovacia şi Germania.

O femeie din localitatea Novy Jicin, Cehia, în vârstă de 55 de ani, a fost luată de apele unui râu, iar un bărbat a murit înecat în aceeaşi regiune. Ceilalţi patru au murit pentru că nu au primit îngrijiri medicale la timp. În regiune a fost decretată stare de alertă, iar autorităţile au decis să evacueze zona.

În Austria, precipitaţiile abundente din ultimele zile au ridicat alarmant cotele Dunării şi au provocat inundaţii în nordul, estul şi centrul ţării.

Celebrul muzeu Albertina din Viena a trebuit să evacueze mai multe piese de colecţie după ce unul din depozitele sale a fost inundat.

Nu este prima dată când locuitorii oraşelor din aceste zone se confruntă cu astfel de probleme.

În nordul Austriei, toţi cei 40 de mii de locuitori ai oraşului Ştaier au fost evacuaţi după ce apele au acoperit întreaga zonă în numai în câteva ore.

Nivelul alarmant al Dunării nu a provocat probleme numai în Austria şi Cehia. La Budapesta, nivelul Dunării a înregistrat nivelul-record de 8.6 metri, şi debite ce nu au mai fost înregistrate de 120 de ani.

Debitul Fluviului Elba din estul Germaniei este de patru ori mai mare decât cel normal, iar 1.500 de persoane au fost evacuate din oraşele de la frontiera cu Austria.

Nici pentru următoarea perioadă veştile nu sunt foarte bune. Meteorologii avertizează că precipitaţiile abundente care au afectat centrul Europei vor continua.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii Dunare Cehia Austria
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close