Antena 3 CNN Actualitate PLOILE se mută în centrul şi vestul ţării. Meteorologii au emis o atenţionare de vijelii

PLOILE se mută în centrul şi vestul ţării. Meteorologii au emis o atenţionare de vijelii

PLOILE se mută în centrul şi vestul ţării. Meteorologii au emis o atenţionare de vijelii
Sursa foto: Foto: hdrcreme.com
16 Sep 2013   •   14:04
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vijelii pentru 21 de judeţe din centru şi jumătatea de vest a ţării. Avertizarea este valabilă începând de marţi, ora 15.00, până miercuri, la ora 03.00.

instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, în dealurile Banatului şi ale Olteniei, precum şi în zona montană.

În aceste zone vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, iar vântul se va intensifica temporar.Acestea sunt judeţele pentru care a fost emisă avertizarea: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Covasna, Mureş, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Braşov şi parţial pentru Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

În judeţele Arad şi Timiş, care nu intră sub atenţionarea cod galben, se vor înregistra în general cantităţi de apă de 10-15 litri pe metru pătrat, au mai anunţat meteorologii.

Mai multe informaţii despre prognoza meteo, pe www.meteoplus.ro.

×
Subiecte în articol: cod galben ploi prognoza meteo inundatii
Parteneri
Salariile profesorilor, majorate cu aproape 60% până în august 2024
x close