Antena 3 CNN Actualitate Ploile torențiale și inundațiile continuă să facă prăpăd în țară. Peste 60 de locuințe dintr-o comună, inundate

Ploile torențiale și inundațiile continuă să facă prăpăd în țară. Peste 60 de locuințe dintr-o comună, inundate

Ploile torențiale și inundațiile continuă să facă prăpăd în țară. Peste 60 de locuințe dintr-o comună, inundate
04 Iun 2019   •   08:39

Ploile torenţiale şi inundaţiile care le-au urmat au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. S-a mers cu barca pe străzile unei localităţi din judeţul Galaţi, sute de case au fost inunadate, iar culturile de pe suprafeţe însemnate au fost total compromise. Veştile proaste nu se opresc aici. România va fi până joi sub semnul fenomenelor meteo extreme şi meteorologii anunţă pentru această perioadă episoade severe de căderi de grindină şi vijelii.

Ploaia torenţială şi viiturile care au urmat au adus prăpădul în localitatea Corod din judeţul Galaţi. Sute de oameni şi-au văzut agoniseala de o viaţă măturată de furia apelor. 

Pompierii militari au intervenit de urgenţă în zonele afectate. Motopompele aduse de ei pentru evacuarea apei au fost însă de puţin ajutor. Cantitatea de apă a fost pur şi simplu prea mare. 

"La o primă estimare 63 de locuinţe, aproximativ 170 de persoane evacuate. Nu am primit încă solicitări să le cazăm", a spus Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați. 

În judeţul Teleorman, ploaia torenţială a inundat Drumul Judeţean 503. În localitatea Drăgănesti Vlașca, spre Videle apa a pătruns pe carosabil unde a ajuns la jumătate de metru. 

În Vaslui pe Drumul European 581, în apropiere de Bârlad, circulaţia a fost blocată aproape o oră din cauza apei de pe carosabil. Iar detasamentul de pompieri Bârlad a intervenit între Perieni și Pogana pentru a debloca trei autoturisme blocate de apa de pe șosea. 

Sunt imagini ale durerii și neputinței în localitatea Sangeru, din Prahova, unde viitura de vineri a luat cu ea case și vieți. A măturat în doar jumatate de ceas kilometri intregi de culturi, si a ingenunchiat o familie de tineri, care au ramas intr-o clipa fara cei 4 copii. 
 
3 dintre ei au fost găsiţi ulterior fără viaţă. Unul însă este în continuare căutat. Pompierii au verificat din nou fiecare metru patrat din zona râului Cricovul Sărat, însă , trupul copilului nu a fost descoperit. 

×
Subiecte în articol: prăpăd
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close