Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Parlament după mărirea salariilor

Scandal uriaș în Parlament după mărirea salariilor

Scandal uriaș în Parlament după mărirea salariilor
07 Noi 2016   •   19:16

În ultima perioadă, constatăm un conflict uriaș între instituții, între Parlament și Executiv: aproape toate actele normative din ultimele săptămâni care au trecut de Parlament sunt într-un fel sau altul contestate de Guvern.

Pe de altă parte, în momentul de față, războiul se dă și în interiorul Parlamentului. Pe unul dintre cele mai importante acte legislative a izbucnit un mega-scandal. PNL acuză că la votul pentru majorările salariale de luni după-amiază nu a existat cvorum.

"Au fost 168 de deputați. Se vede acest lucru pe imagini. Președintele Camerei Deputatilor se face vinovat. În lipsa condiției de cvorum, s-a refuzat apelul nominal făcut de PNL, pentru că știau că legea nu va putea fi votată.

Mâine vom face toate demersurile în a sesiza organele competente ca să arătăm că Dragnea nu este cu nimic diferit de cei care au făcut același lucru anii trecuți. Dragnea își bate joc de niște oameni care se bucură că li se măresc salariile. Fără cvorum, o lege nu poate fi votată", a declarat Alina Gorghiu într-o emisiune tv.

În același timp, potrivit înregistrării video realizate de News.ro imediat după anunţarea rezultatului, doar 153 de parlamentari se aflau în sala de plen a Camerei Deputaţilor la votul final în care a fost adoptată Legea de aprobare a OUG privind majorările salariale, sub numărul de 177 necesar cvorumului de şedinţă şi sub numărul de 185, anunţat oficial odată cu votul final.

Reporterul Antena 3 Andreea Dumitrache a oferit, în emisiunea ''La ordinea zilei',' detalii la cald după încheiera ședinței.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%, iar ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a spus că va contesta la CCR creșterea salariilor.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei PNL
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close