Antena 3 CNN Actualitate PNL inaugurează cu mare fast un petec de autostradă, cu trei zile înainte de alegeri. Ce sector este gata

PNL inaugurează cu mare fast un petec de autostradă, cu trei zile înainte de alegeri. Ce sector este gata

Autorităţile şi-au făcut un obicei din a inaugura orice petec de asfalt turnat, înaintea alegerilor. Că se întâmplă în vreun sat uitat de lume, sau pe un tronson de autostradă, orice kilometru de şosea e prilej de tăiat panglica, mai ales înainte de alegeri.

PNL inaugurează cu mare fast un petec de autostradă, cu trei zile înainte de alegeri. Ce sector este gata
de Claudia Popovici    |    30 Noi 2020   •   21:00

Cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare, PNL va inaugura cu mare fast 15 kilometri de autostradă.

Este vorba despre Lotul 1 din A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia.

Anunuţul punerii în circulaţie a acestui petec de autostradă a fost făcut de Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

"Am văzut pentru Sebeş-Turda lotul 1 tot felul de opinii că 1 decembrie, că săptămâna aceasta, că nu se termină nici anul viitor, că vor dura mult mai mult lucrările.

Vă spun foarte clar: joi, 3 decembrie, vom da în trafic 15 km de autostradă din sectorul Sebeş-Turda lotul 1.

Practic, vorbim de intrarea pe autostradă în zona Sebeş, o bretea de acces, 14,8 km de autostradă. Undeva la mijlocul acestui sector avem breteaua de acces spre Alba Iulia finalizată.

La km 14+800 avem aproximativ 700 de metri de circulaţie pe o singură bandă (…) intrarea în drumul naţional.", a declarat luni Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Alba Iulia ar fi dorit ca totul să fie gata de 1 decembrie

Constructorul nu s-a putut mişca atât de repede încât să le ofere un cadou electoral guvernanţilor de Ziua Naţională a României, aşa că inaugurarea a fost mutată pe 3 decembrie.

Şoseaua de mare viteză terminată miraculos cu doar câteva zile înainte de alegeri se adaugă unei alte minuni electorale, şi anume alţi 16 kilometri de şosea nou-nouţă - Varianta de Ocolire Bacău. Şi aceasta va fi dată în folosinţă tot joi, 3 decembrie.

Potrivit adevărul.ro, se va circula pe 15 km din cei 17 ai lotului, de la nodul rutier Sebeş, unde se face conexiunea cu A1, până la nodul rutier Alba Iulia Nord. Aici, şoferii vor reveni pe DN1 până la ieşire din Aiud, de unde se poate intra din nou pe autostradă. Lotul 1 va fi gata integral până la mijlocul anului 2021.

Mai rămân, totuşi, de executat lucrări la nodul Sebeş şi în zona Alba Iulia, la conexiunea cu lotul 2, care va fi gata tot anul viitor. 

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA). Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în 2 decembrie 2014 şi avea termen iniţial de finalizare 2 octombrie 2016, precizează jurnaliştii de la adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: Sebes Turda
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close