Antena 3 CNN Actualitate PNL, despre fuziunea PMP şi UNPR: "Este doar oficializarea unui mariaj neformalizat"

PNL, despre fuziunea PMP şi UNPR: "Este doar oficializarea unui mariaj neformalizat"

PNL, despre fuziunea PMP şi UNPR: "Este doar oficializarea unui mariaj neformalizat"
12 Iul 2016   •   19:44

Liberalii susţin că fuziunea dintre PMP şi UNPR nu este "o surpriză", ci doar oficializarea unui "mariaj neformalizat" dintre Traian Băsescu şi Gabriel Oprea şi un "un gest disperat de supravieţuire" a liderilor celor două partide.

"Fuziunea dintre PMP şi UNPR nu reprezintă o surpriză. Fuziunea este doar oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea, nu reflexia unui proiect politic serios. Relaţia dintre liderii PMP şi UNPR este de mult cel puţin o colaborare foarte bună, dacă nu o prietenie strânsă. Gabriel Oprea este un personaj reevaluat în repetate rânduri de Traian Băsescu, de la 'Mafia lui Năstase' şi 'lacheul lui Ponta' la 'general avansat la 4 stele' ", se arată într-un comunicat al PNL transmis, marţi, Agerpres.reactia linerala

Liberalii consideră că fuziunea dintre cele două formaţiuni politice are un potenţial electoral care "se apropie de marja de eroare".

"PMP nu face altceva decât să se transforme în 'soluţia imorală' a democraţiei româneşti", se mai arată în comunicatul PNL.

Partidul Mişcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunţat, marţi, liderul PMP, Traian Băsescu.

''Astăzi am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează, pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare partid congresele de fuziune'', a precizat Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL Gabriel Oprea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close