Antena 3 CNN Actualitate PNL: Măsura 322, folosită de PDL ca puşculiţă de campanie electorală. Vom solicita o comisie de anchetă (VIDEO)

PNL: Măsura 322, folosită de PDL ca puşculiţă de campanie electorală. Vom solicita o comisie de anchetă (VIDEO)

PNL: Măsura 322, folosită de PDL ca puşculiţă de campanie electorală. Vom solicita o comisie de anchetă (VIDEO)
Sursa foto: ramona
12 Iun 2010   •   17:01

O comisie de monitorizare şi de control a Comisiei Europene ar putea veni în România pentru a verifica modul cum sunt alocate fondurile structurale. Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a sesizat comisarul pentru politică regională cu privire la nereguli în cheltuirea banilor veniţi de la contribuabilii europeni.

Liberalii din Parlamentul European susţin că cererea de înfiinţare a unei misiuni de control a modului în care se alocă fondurile structurale venite de la Uniunea Europeană e necesară în contextl în care sunt grave suspiciuni de conflicte de interese şi de cororupţie.

Verificarea modului în care se face alocarea banilor ar putea fi luată de bani mărunţi şi prin înfiinţarea unei Comisii de anchetă la nivelul Camerei

Deputaţilor. În opinia liberalilor reţeta sifonării de fonduri europene este cunoscută.

Deja oficialii europeni verifică firme din România şi mai ales modul în care au primit preferenţial anumite contracte, mai susţin liberalii.

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că liberalii ar putea solicita luni BP al Camerei constituirea unei comisii de anchetă privind atribuirea proiectelor pe măsura 322, folosită pentru prima dată de către aparatul PDL "ca puşculiţă de campanie electorală", potrivit Mediafax.

"În CNEx am decis să solicităm Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor înfiinţarea unei comisii de anchetă în legătură cu atribuirea şi calificarea proiectelor pe măsura 322 (renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economic şi populaţia rurală şi punerea în valoare

a moştenirii rurale-nr) din proiecte eligibile în proiecte finanţabile. Săptămâna viitoare, poate chiar luni, va fi depus la BP", a subliniat Cirpian Dobre.

El a subliniat că măsura relativă 322-"calitatea vieţii în mediul rural", "este folosită pentru prima dată de către aparatul PDL-ului ca puşculiţă de campanie electorală".

 

Mai mult, Dobre a anunţat că a trimis o scrisoare privind neregulile constate în procesul acordării fondurilor europene pe măsura 322, preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, şi preşedintelui PE, Jerzy Buzek, în care le spune oficialilor europeni că "o clarificare a problemelor sesizate în prezentarea sa nu poate veni decât prin intervenţia şi la solicitarea expresă a forurilor UE".

Întrebat dacă au discutat cu alte grupuri parlamentare pentru susţinerea demersului de constituirea unei comisii de anchetă, în special cu social-democraţii, preşedintele Crin Antonescu a anunţat că demersul privind constituirea comisiei de anchetă va fi finalizat "definitiv", luni, urmând să fie discutat după aceea "cu toate grupurile parlamentare".

"Pornesc de la prezumţia de bună credinţă. Cred că toate grupurile parlamentare sunt intereseate să facem lumină îngtr-un asemenea subiect şi să facem ordine nu doar lumină", a conchis Antonescu.

 

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close