Antena 3 CNN Actualitate PNL pregătește revocarea din funcție a Avocatului Poporului: 'S-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite'

PNL pregătește revocarea din funcție a Avocatului Poporului: 'S-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite'

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că luni vor începe procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, care "s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite" şi a iniţiat un demers "împotriva poporului român".

PNL pregătește revocarea din funcție a Avocatului Poporului: 'S-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite'
de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   16:34

"Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva...poporului roman, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii", afirmă Florin Roman, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

"Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri...", susţine Roman.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la Braşov, că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL ”să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului”.

”Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber care nu se comportă ca Avocatul Poporului, pentru a numi, în sfârşit, un avocat al poporului care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a afirmat premierul.

Demersul vine după ce Avocatul Poporului, Renate Weber a atacat la Curtea Constituțională legea pentru impozitarea pensiilor speciale. 

×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close