Antena 3 CNN Actualitate "Poate se parfuma, poate se gândea", reacția unei mame când a fost informată că fiica sa se droga în toaleta școlii

"Poate se parfuma, poate se gândea", reacția unei mame când a fost informată că fiica sa se droga în toaleta școlii

Fenomenul drogurilor în şcoli ia amploare şi cu ajutorul părinţilor, atrage atenţia directoarea unuia dintre cele mai bune licee din Bucureşti. 

"Poate se parfuma, poate se gândea", reacția unei mame când a fost informată că fiica sa se droga în toaleta școlii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2023   •   10:03

Profesoara se plânge că părinţii devin violenţi şi nu vor să o mai asculte când îi cheamă la şcoală ca să îi avertizeze că unii elevi par să fi căzut în plasa dealerilor. 

În urmă cu două zile, 20 de elevi şi studenţi din Bucureşti au fost duşi la audieri, bănuiţi că distribuiau narcotice în licee, iar doi dintre ei au fost arestaţi. 

La percheziţiile din casele adolescenţilor, investigatorii au găsit dovezi trecute, parcă, cu vederea de părinţi. 

Adulţii refuză de multe ori să vadă adevărul, crede Andreia Bodea, directoarea colegiului Ion Luca Caragiale din Bucureşti, care apare în ancheta anti-drog ca punct de desfacere. 

Profesoara s-a lovit de un zid când a chemat-o pe mama unei eleve care se drogase în toaleta şcolii.

"A ieşit, s-a prăbuşit, conştientă de altfel, nu am făcut nimic. Am chemat-o pe mama în secunda doi, i-am povestit. 

Proiect de testare antidrog în şcoli, respins toamna trecută

Şi răspunsul mamei a fost: Aveţi ceva cu copilul meu, aveţi vreo dovadă? Poate se parfuma, poate se gândea, poate vorbea la telefon. Nu aveţi nicio dovadă, vă dau în judecată!", spune Andreia Bodea, director Colegiul I.L. Caragiale Bucureşti.

"Lucrurile sunt foarte serioase şi foarte grave, noi suntem singuri în această luptă, noi ca şcoală. Eu văd că un elev are pupilele dilatate, nu e un motiv să anunţ DIICOT din păcate. 

Anunţ părinţii, iar părinţii, 9 din 10, spun: Copilul meu nu are nimic, copilul meu nu mă minte, doamna director!", se plânge directoarea, potrivit observatornews.ro.

Doi deputaţi PSD au depus în toamna trecută în Parlament o lege pentru testarea antidrog prin controale inopinate în școli, la cererea directorilor sau a inspectorilor şcolari, încă comisiile de specialitate au respins proiectul. 

Anul trecut, poliţiştii şi procurorii au capturat peste o tonă de droguri în România.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close