Antena 3 CNN Actualitate Un pod din Buzău a fost inaugurat la ambele capete. De PSD şi PNL. La jumătatea podului, a fost slujbă religioasă

Un pod din Buzău a fost inaugurat la ambele capete. De PSD şi PNL. La jumătatea podului, a fost slujbă religioasă

Un pod a fost inaugurat la ambele capete. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii. 

Un pod din Buzău a fost inaugurat la ambele capete. De PSD şi PNL. La jumătatea podului, a fost slujbă religioasă
Sursa foto: captura Antena 3
de Adrian Bonciu    |    23 Oct 2021   •   20:27

La un capăt, panglica a fost tăiată de reprezentanții PSD, în frunte cu președintele Consiliului Județean, iar la celălalt capăt de către primarul PNL al localității Vadu Pașii. 

Imediat după tăierea panglicilor, delegațiile s-au întâlnit la jumătatea podului, acolo unde a avut loc o și o slujbă religioasă.

Podul de peste râul Buzău a fost închis circulației publice în anul 2005, în urma inundațiilor care au lovit zona. Tot atunci și podul de la Mărăcineni, de pe Drumul European 85, a fost distrus. 

Autoritățile de atunci au decis ca doar podul de la Mărăcineni să fie refăcut, pentru că era unul extrem de important. 

Pentru celălalt, cel de la Vadu Pașii, nu au mai fost fonduri. A fost nevoie de 16 de ani promisiuni pentru ca această investiție să fie finalizată.

Inaugurarea de astăzi a fost una atipică. Pentru a nu se amesteca, reprezentanții PSD și PNL au tăiat panglicile fiecare la câte un cap al podului. 

După momentul festiv, cele două delegații s-au întâlnit la mijlocul podului unde s-au felicitat reciproc.

Ideea inaugurării la două capete a fost a constructorului, cel care le-a dat întâlnire celor două delegații la jumătatea podului.

Costrucția efectivă a podului a durat trei ani, iar costulurile s-au ridicat la 26 de milioane de lei, sumă suportată din bugetul Consiliului Județean Buzău.
 

×
Subiecte în articol: pod Buzau inaugurare slujba

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close