Antena 3 CNN Actualitate Pod din județul Neamț, în pericol de prăbușire

Pod din județul Neamț, în pericol de prăbușire

Un pod din județul Neamț este în pericol de prăbușire. Pilonii de susținere ai podului rutier sunt dezgoliți și au rămas suspendați în urma inundațiilor. Localnicii spun că în prezent se circulă pe pod fără nicio restricție.

Pod din județul Neamț, în pericol de prăbușire
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2022   •   17:01

Problemele au apărut de la ultimele inundaţii din 2019, când o viitură puternică a dezgolit trei dintre pilonii podului. Acum pare că este suspendat, iar localnicii sunt îngroziţi de ideea că se poate prăbuşi oricând şi poate să provoace o tragedie.

„Acolo se face o decolmatare în zona de protecție a podului, cu acceptul beneficiarului. Nu s-a făcut nicio exploatare ilegală de agregate în zona podului.”, susține Irina Lucaveţchi, de la Administrația Bazinală de Apă Siret.

Autorităţile judeţene au făcut o expertiză tehnică şi susţin că fundaţia podului nu este afectată.

„Ceea ce se vede acolo nu sunt pilele, este o camășuială care a fost făcută în momentul în care s-au consolidat cu ani în urmă. Podul este sigur pentru trafic și nu avem de ce să ne facem probleme”, spune Adrian Nita, purtător de cuvant CJ Neamț.

Cu toate acestea, primarul din localitate cere reabilitarea de urgenţă a podului.

„Deocamdată se circulă normal, fără restricții, numai că au apărut la trei pile la pod și trebuie reabilitat, părerea mea, de urgență.”, spune Petru Gherghel, primarul din Tupilați.

Consiliul Județean anunţă că va construi un pod nou ce va corespunde noilor nevoi de trafic, investiţia fiind estimată la peste 26 milioane lei.

×
Subiecte în articol: pod Neamţ prabusire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close