Antena 3 CNN Actualitate CNAIR: Constructorul podului suspendat peste Dunăre este în continuare în întârziere

CNAIR: Constructorul podului suspendat peste Dunăre este în continuare în întârziere

Constructorul italian al Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila este în continuare în întârziere, transmite Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR: Constructorul podului suspendat peste Dunăre este în continuare în întârziere
Sursa foto: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere/ Facebook
de Silvia Preda    |    21 Noi 2022   •   19:35

Constructorul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila și-a luat angajamentul public de mai multe ori ca până la finalul acestui an se va putea circula pe pod între județele Brăila și Tulcea.

Din păcate, ritmul de lucru și mobilizarea lasă încă de dorit, ceea ce face ca terminarea lucrărilor la acest obiectiv să fie în întârziere, deși termenul contractual de finalizare era sfârșitul anului 2021.

Lucrările de construcţie a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila nu sunt finalizate

"Precizăm că în acest moment nu sunt finalizate nici lucrările de construcție a podului propriu-zis, iar cele de la drumurile de legătură sunt la un stadiu fizic de aproximativ 40%.

Menționăm că angajamentul antreprenorului a fost să dea în trafic podul suspendat (inclusiv testarea și echiparea) împreună cu aproximativ 11 km din  drumurile de legătură la sfârșitul anului 2022.

Chiar cu extensia de timp de 193 de zile acordată pentru finalizarea lucrărilor prin decizia intanței de apel, constructorul este în continuare în întârziere pe întregul proiect. În plus, această extensie (obținută ca urmare a acțiunii în instanță a WEBUILD S.P.A) se poate referi doar la o secțiune a obiectivului (partea de pod) și nu la întregul contract.

CNAIR așteaptă motivarea instanței pentru a putea stabili exact ce presupune extensia de timp în cauză", arată un comunicat al CNAIR.

Valoarea contractului pentru construcţia podului peste Dunăre de la Brăila se ridică la 2,375 miliarde lei cu TVA.

La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

×
Subiecte în articol: Brăila CNAIR Dunare pod suspendat
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close