Antena 3 CNN Actualitate Podul lui Dumnezeu, redescoperit de turiștii români. Care este legenda din spatele locului magic

Podul lui Dumnezeu, redescoperit de turiștii români. Care este legenda din spatele locului magic

Forţaţi de restricţiile impuse de pandemie, românii încep să-şi redescopere ţara. În căutarea unor destinaţii mai puţin aglomerate, turiştii au descoperit Podul lui Dumnezeu, principalul punct de atracţie din nordul judeţului Mehedinţi.

Podul lui Dumnezeu, redescoperit de turiștii români. Care este legenda din spatele locului magic
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   14:00

Este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Un peisaj de vis şi o istorie plină de legende fac din Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoarele o destinaţie de vacanţă perfectă pentru mulţi turişti. 

Legenda spune că în Peştera de la Ponoarele locuia Necuratul. Ascultând ruga oamenilor care voiau să scape de el, Dumnezeu a lovit tavanul peşterii, blocând intrarea. Necuratul a scăpat însă printr-o altă ieşire, dar în drumul lui s-a agăţat cu ghearele de un deal. Astfel s-au format cele două câmpii cunoscute astăzi ca Afrodita şi Cleopatra.

Orașul Baia de Aramă, renumit pentru preparatele din pește 

După o plimbare pe pod, turiştii se îndreaptă apoi spre oraşul Baia de Aramă, renumit pentru păstrăvăriile și preparatele din peşte. Iar zona uimeşte cu frumuseţea ei la fiecare pas. Pe o rază de puțin peste 5 kilometri sunt cinci peşteri: Balta, Cerna Vârf, Ponoarele, Isverna şi Grota de la Isverna.

„Toată România este frumoasă şi nu trebuie să aşteptăm să facă ea ceva pentru noi. Noi toţi putem să facem câte un pic pentru România. Şi-atunci ea va fi frumoasă, mare, întreagă şi sănătoasă”, a spus interpretul de muzică populară Niculina Stoican. 

Podul lui Dumnezeu, atracție turiscă

×
Subiecte în articol: Podul lui Dumnezeu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close