Antena 3 CNN Actualitate Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi dat în circulaţie în acest an | Premierul Nicolae Ciucă: "Avem garanţii pentru decembrie"

Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi dat în circulaţie în acest an | Premierul Nicolae Ciucă: "Avem garanţii pentru decembrie"

Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi dat în circulaţie la sfârşitul acestui an, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi dat în circulaţie în acest an | Premierul Nicolae Ciucă: "Avem garanţii pentru decembrie"
Sursa foto: Facebook | Pod Suspendat Braila
de Alin Tarnovschi    |    15 Apr 2022   •   15:00

Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi dat în circulație la sfârșitul acestui an, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, într-o conferinţă organizată chiar pe şantierul podului.

"Am discutat toate elementele de detaliu şi data de finalizare a lucrării. Este evident că, deşi ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut în decembrie. Avem garanții în acest moment că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie, anul acesta, podul să poată fi dat în circulație.

Este un proiect cu care ne mândrim. Am stat de vorbă cu construcorii şi sunt cât se poate de mândri de ceea ce au realizat. Practic, prin această lucrare, România face un pas înainte în ceea ce priveşte construcţia de poduri suspendate. Este singurul pod suspendat de pe teritoriul ţării noastre", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Podul de la Brăila va avea trei deschideri: o deschidere principală de 1.120 de metri și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea.

În total, podul de la Brăila va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă el se construiesc și alți 23 de kilometri de drum nou care să lege podul de infrastructura rutieră din zonă.

Vizita la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Vizita la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Vineri, 15 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Brăila Nicolae Ciucă
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close