Antena 3 CNN Actualitate Poezia sfâşietoare a unei mame, după ce cinci băieţi s-au înecat în Siret: "Plânge cerul şi pământul"

Poezia sfâşietoare a unei mame, după ce cinci băieţi s-au înecat în Siret: "Plânge cerul şi pământul"

O mamă din comuna Filipeşti, judeţul Bacău, a scris o poezie sfâşietoare, după ce cinci băieţi din comună s-au înecat în Siret.

Poezia sfâşietoare a unei mame, după ce cinci băieţi s-au înecat în Siret: "Plânge cerul şi pământul"
de Alin Tarnovschi    |    03 Aug 2021   •   17:44

Mamă la rândul ei, femeia din comuna Filipeşti a postat o poezie pe Facebook care a stârnit emoţii puternice celor care au citit-o, fiind folosită de prietenii celor cinci tineri în postările de pe reţelele sociale publicate în memoria lor.

Doi fraţi de 14 şi 17 ani, dar şi prietenii lor, toţi cu vârste între 14 şi 18 ani, au murit înecaţi în râul Siret, în zona unei foste balastiere, unde obişnuiau să meargă la scăldat.

Duminică, cei cinci băieţi au mers să se răcorească. În total, opt băieţi au ajuns la fosta balastieră pentru a face baie, însă niciunul nu ştia să înoate şi niciunul nu ştia că în zonă s-au format găuri adânci.

Unul dintre ei a rămas pe mal, iar atunci când tinerii au sărit în apă şi au început să strige după ajutor, acesta a întins o prăjină de lemn şi l-a salvat pe unul dintre ei. Apoi, a reuşit să îl mai apuce pe un altul şi să îl tragă pe mal.

Ceilalţi cinci au murit înecaţi şi chiar dacă au fost scoşi de pompieri şi scafandri într-un timp relativ scurt, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le reporni inimile.

Tragedie la Bacău: Cinci adolescenți s-au înecat în apele Siretului, în ciuda intervenției dramatice a echipelor de salvare

Poezie sfâşietoare după ce cinci băieţi s-au înecat în Siret, la Cotu Grosului

"Plange cerul si pamantul

La Siret, la Oniscani, / Au murit cinci baietani. / Bucurosi ,nevoie mare, / Au plecat la scaldãtoare. / Zi, de sfanta sărbătoare, / Duminica,amiaza,mare.

Apele' involburate, / Dar ei nu stiau sa'noate. / Au intrat pe rand,toti, sapte, / Al opt-ulea a stat deoparte. / Cand strigau dupa ajutor, / Le-a întins un bețişor. / A scos unu' c-o prajinã, / Pe altul l-apucat de mână. / Doară doi ,el ,a salvat, / Ceilalti ,cinci, s-au înecat.

Doi erau frati buni de sange, / Lacrima mamei n'ajunge. / La Siret, la Oniscani, / Sunt cinci cruci de baietani. / La Siret ,pe malul stâng, / Stau mamele lor si plang.

Plang si satele vecine, / Si maicutele straine. / Plange cerul si pamantul, / Pasarilor le-a stat cantul...

LenutaSLenuta | 02 -08-2021", se arată în postarea publicată pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Cotu Grosului Filipeşti Bacău
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close