Antena 3 CNN Actualitate Poligonul SPP de la Popeşti Leordeni, pericol de moarte (VIDEO)

Poligonul SPP de la Popeşti Leordeni, pericol de moarte (VIDEO)

Poligonul SPP de la Popeşti Leordeni, pericol de moarte (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
04 Sep 2010   •   20:00

La Popeşti Leordeni, lângă Bucureşti, se trage ca-n codru. Poligonul SPP este securizat de câteva maluri de pământ şi un gard din plăci de beton. Incidentul în urma căruia un bărbat a fost rănit, a dovedit asta, arată specialiştii în arme. La 24 de ore de la trageri nimeni nu şi-a recunoscut oficial vina.

Două balastiere se aflau în imediata apropiere a poligonului de tragere. Imaginile din satelit arată cât se poate de clar locul vizat.

Este foarte posibil ca militarii SPP să fi tras cu arme letale Steyr. Sunt de fapt pistoale mitralieră care pot executa trageri automate şi foc cu foc. Delimitarea se face printr-o simplă siguranţă. Dacă siguranţa nu este asigurată arma se poate descărca iar reculul poate devia glonţul de 9 mm în direcţii care nu mai pot fi controlate, susţin specialişti îhn apărare. Este una dintre variantele întâmplării de la Popesti-Leordeni. 

Imaginile din satelit sunt mult mai precise. Arată clar: din poligon şi până la prima clădire, o fabrică de dulciuri, sunt 8 sute de metri. De aici până la balastiera unde a fost găsită victima puţin peste două sute. Poligonul de la Popeşti-Leordeni nu are o protecţie exterioară suplimentară. Doar un mal de pământ care înconjoară locaţia de tragere.

Pe scurt, cei 20 de ofiţeri ai trupelor de intervenţie ale SPP, care ar fi fost ieri la antrenamente, ar fi apropiat foarte mult ţintele. Le-ar fi îndepărtat de parapetul de pământ şi, astfel, traiectoria glonţului s-ar fi modificat. Asta ar putea fi cea mai plauzibilă explicaţie a incidentului. Un incident pe care SPP l-a localizat la o distanţă mult mai mare.  

Caracteristicile armei prevăd că Steyr, varianta TMP, are raza de acţiune de 1.500 de metri şi poate ucide o persoană aflată la o sută de metri de locul tragerii.

Bărbatul rănit a fost deja externat. Cei de la SPP au pornit o anchetă, fără să dea până acum mai multe date despre ce s-a întâmplat în poligon. În 2007, în ziua suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, ofiţerii SPP din dispozitivul şefului statului, au scăpat din maşină, în Piaţa Universităţii, un o altă armă Steyr. Nici acest incident nu a fost elucidat.



Observator

×
Subiecte în articol: poligon SPP arme militari
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close