Antena 3 CNN Actualitate Poliţia a deschis dosar penal, în cazul elevei cu bentiţă tricoloră ameninţată pe internet

Poliţia a deschis dosar penal, în cazul elevei cu bentiţă tricoloră ameninţată pe internet

Poliţia a deschis dosar penal, în cazul elevei cu bentiţă tricoloră ameninţată pe internet
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    20 Mar 2013   •   20:07

Poliţia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei din Covasna care a fost ameninţată pe o reţea de socializare, după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, pe 15 martie, de ziua maghiarilor.

De asemenea, poliţiştii vor lua măsuri de prevenire a violenţei în zona Liceului "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Diana Lolu, potrivit Mediafax.

Lolu a explicat că s-a deschis un dosar penal cu autor necunoscut şi poliţiştii caută persoana care a postat pe o reţea de socializare o ameninţare la adresa elevei respective.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna, după ce mai mulţi elevi au mers la şcoală cu accesorii tricolore, de 15 martie, o elevă purtând şi miercuri bentiţă tricoloră la cursuri.

Pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români din clasa a IX-a au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, a spus miercuri, că o elevă de clasa a IX-a de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, care a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri.

Ea aprecia gestul tinerei drept un "incident copilăresc" şi "un teribilism".

"Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze până mâine (joi - n.r.) la prânz un raport", spunea Keresztely.



×
Subiecte în articol: Covasna amenintare dosar penal
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close