Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Animalelor face controale. Mai mulţi bucureșteni au fost amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă

Poliţia Animalelor face controale. Mai mulţi bucureșteni au fost amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă

Polițiștii locali din Bucureşti au dat amenzi uriaşe pentru încălcarea protecției animalelor. Cinci bucureșteni au fost amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă, iar alți 12 pentru că au pus în pericol siguranța oamenilor.

Poliţia Animalelor face controale. Mai mulţi bucureșteni au fost amendați pentru că și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă
Sursa foto: pexels.com/ Anastasia Prideina
de Silvia Preda    |    11 Aug 2022   •   17:53

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă activitățile de identificare şi sancţionare a posesorilor de animale de companie care nu respectă normele ce reglementează asigurarea condițiilor de viață și bunăstare a acestora.

Acțiunile polițiștilor locali vizează deținătorii de patrupede din Capitală care nu își sterilizează și microcipează animalele, nu dețin carnete de sănătate pentru acestea, nu asigură condiții optime de igienă pentru creșterea lor sau le lasă nesupravegheate în spații publice. În urma activităților desfășurate, în perioada aprilie – iulie, polițiștii locali ai Serviciului Poliția Animalelor din cadrul DGPLCMB au depistat și sancționat 134 de deținători de animale de companie care au încălcat obligațiile legale din domeniul protecției animalelor.

Peste jumătate dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea deciziei ce reglementează normele de salubritate în București, cele mai dese încălcări constând în nerespectarea stării de igienă a spațiilor de deținere, lipsa carnetului de sănătate, lipsa lesei sau necolectarea dejecțiilor provenite de la animale.

În alte 48 de cazuri, deținătorii de animale de companie au fost sancționați pentru că nu au asigurat sterilizarea și microciparea patrupedelor.

Amenzi usturătoare pentru 5 bucureșteni care și-au lăsat câinii fără mâncare sau în caniculă

Cinci proprietari de câini au fost amendați pentru aplicarea de rele tratamente asupra propriilor animale. Faptele de cruzime au constat în neasigurarea suficientă a hranei și apei, lipsa unui adăpost corespunzător, expunerea prelungită la temperaturi extreme sau îngrămădirea animalelor în spații subdimensionate.

Alți 12 bucureșteni au fost sancționați contravențional pentru că au pus în pericol siguranța cetățenilor prin lăsarea fără supraveghere a câinilor, în spații publice.

Cuantumul total al amenzilor a fost de 75.900 de lei.

×
Subiecte în articol: caini Poliția Animalelor amenzi
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close