Antena 3 CNN Actualitate Poliția Capitalei, anunț de ultimă oră în cazul femeii arse în sala de operații de la Spitalul Floreasca

Poliția Capitalei, anunț de ultimă oră în cazul femeii arse în sala de operații de la Spitalul Floreasca

Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei a început o anchetă în cazul femeii care a fost arsă în sala de operații de la Spitalul Floreasca. Până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere, transmite Poliția Capitalei.

Poliția Capitalei, anunț de ultimă oră în cazul femeii arse în sala de operații de la Spitalul Floreasca
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Dec 2019   •   18:29

Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei a anunțat că, până în prezent, nu a fost depusă nicio plângere în acest caz.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din București, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass media”, transmite Poliția Capitalei.

ȘOCANT! ”Pacienta fumega. Am stins flăcările cu o găleată de apă” 

Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situație, a mai precizat sursa citată.

O pacientă a fost arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca din Capitală, într-un incident extrem de grav care s-a petrecut în data de 22 decembrie, însă abia acum a ieșit la iveală.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, sâmbătă, că va trimite corpul de control al ministerului la Spitalul Floreasca din capitală, în legătură cu cazul unei paciente care ar fi fost arsă pe masa de operaţie, fiind acum în stare gravă cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, acesta fiind prezentat public de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Potrivit afirmaţiilor făcute de către deputatul USR pe pagina sa de facebook, pacienta bolnavă de cancer ar fi fost incendiată de către chirurgul Mircea Beuran, care ar fi folosit "greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi la contactul cu electrocauterul pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc".

Ungureanu a publicat pe facebook şi declaraţiile olografe ale două asistente din cadrul unităţii medicale, din care rezultă că pacienta în flăcări a fost stinsă cu un lighean de apă. El a susţinut că, potrivit informaţiilor care i-ar fi fost furnizate de către o asistentă medicală, conducerea spitalului şi inspecţia venită de la DSP au încercat să muşamalizeze acest caz şi nu i-au luat nicio declaraţie scrisă chirurgului Mircea Beuran.

×
Subiecte în articol: masa de operație spitalul Floreasca
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close