Antena 3 CNN Actualitate Poliţia de frontieră a cumpărat 1.000 de maşini noi Logan şi Volkswagen (VIDEO)

Poliţia de frontieră a cumpărat 1.000 de maşini noi Logan şi Volkswagen (VIDEO)

Poliţia de frontieră a cumpărat 1.000 de maşini noi Logan şi Volkswagen (VIDEO)
20 Iun 2010   •   19:34



Românii nu mai au bani de maşini noi, asta ştim deja. Norocul dealerilor auto se numeşte poliţia de frontieră - care, pe bani europeni, s-a ales cu 1.000 de maşini puternice. Culmea e că, deşi sunt mai performante, costă de două ori mai puţin decât celebrele Loganuri pe care poliţia română a reuşit să dea 35.000 de euro.

Curtea celor de Frontiera poate fi confundată uşor cu un showroom de lux. La prima vedere, o achiziţie ce sfidează clar criza. De fapt, bani europeni, atraşi prin facilitatea Schengen.

Maşinile urmează să întărească 54 de puncte de frontieră. În vizor sunt graniţele externe, cu Ucraina, Moldova şi Serbia. Cei din Delta Dunării vor primi şi ei maşini de teren.

Cu siguranţă nu aţi uitat de celebrul contract al Loganului care costa aproape cât o garsonieră, 35.000 de euro. În plus, banii veneau de la bugetul de stat.

Iar diferenţele pot continua la nesfârşit.

Motorizarea unui Logan era limitată la motorul de 1,5, faţă de 1,9 turbo diesel, pe injecţie, atât cât au cele de la frontieră. Consumul face şi el diferenţa. 7-8% faţă de cinci litri la suta de kilometri, evident, în favoarea celor de la Volkswagen. Echipamentele proprii de semnalizare le întâlnim în ambele cazuri. Cei de la poliţie au încercat să justifice cu radarul diferenţa de aproape 20.000 de euro.

Banii europeni ajunşi la frontieră au fost mană cerească pentru dealerii auto, care au preferat să lase din preţ decât să rămână cu maşinile pe stoc. Până la finalul anului, cele o mie de maşini vor acoperi 75% din necesarul de autoturisme care vor acoperi graniţele ţării.



Observator

Foto: Observator

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close