Poliţia din Singapore a emis un mandat de urmărire internaţională în cazul lui Silviu Ionescu

08 Apr 2010   •   18:42
Poliţia din Singapore a emis un mandat de urmărire internaţională în cazul lui Silviu Ionescu Silviu Ionescu

Autorităţile din Singapore au emis un mandat de urmărire internaţională a diplomatului Silviu Ionescu. Astfel, ancheta în cazul fostului însărcinat de afaceri al Ambasadei României în Singapore revine autorităţilor române.

Procurorul-şef al secţiei de urmărire penală Criminalistică din Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, a confirmat că Interpol România a primit documentul de la Poliţia din Singapore. Potrivit Convenţiei de la Viena, ancheta în cazul diplomatului român revine justiţiei din România, informează Mediafax.

Silviu Ionescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că în loc să oprească şi să cheme o ambulanţă pentru victimă, acesta şi-a continuat drumul şi la următoarea intersecţie a mai accidentat un tânăr. Mai mult chiar, ar fi încercat să-şi ascundă fapta şi şi-a înscenat furtul maşinii.

Însărcinatul cu afaceri Silviu Ionescu a negat că s-ar fi aflat la volanul maşinii care a provocat accidentul în seara zilei de 15 decembrie 2009. Diplomatul a povestit, în luna ianuarie pentru Antena 3, că autoturismul i-a fost furat din faţa ambasadei, iar martorii care îl plasează la locul acidentului se înşeală şi pot fi bănuiţi de rele intenţii.

Antena3.ro

Parteneri
x close