Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română împlineşte 200 de ani de la înfiinţare. Sute de elevi au participat la Ziua Porţilor Deschise

Poliţia Română împlineşte 200 de ani de la înfiinţare. Sute de elevi au participat la Ziua Porţilor Deschise

Poliţia Română împlineşte azi 200 de ani de la înfiinţare. A fost Ziua Porţilor Deschise la sediul instituţiei din Capitală, aşa că oricine a putut să vadă cum decurge o zi de muncă pentru un agent de poliţie.

Poliţia Română împlineşte 200 de ani de la înfiinţare. Sute de elevi au participat la Ziua Porţilor Deschise
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   15:36

Agenţii din Bucureşti au sărbătorit 200 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române alături de copii. Şi-au ales chiar şi un nou şef din rândul acestora.

Horia are 11 ani şi timp de o zi a condus instituţia. Însuşi chestorul principal Benone Matei i-a înmânat ştafeta.

Sute de copii au venit la "Ziua Porţilor Deschise", dornici să cunoască secretele unui agent de poliţie. Au fost fascinaţi în primul rând de echipamentele militare.

Prima recunoaştere oficială a Poliţiei Române datează din anul 1822, din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica.

"Astăzi împlinim 200 de ani de atestare istorică. Este un moment marcant pentru noi. Am organizat un eveniment atât pentru copiii, cât şi pentru cei care îndrăgesc uniforma", a avut Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliţia Română.

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită la 25 martie, în acelaşi timp cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii, preluat ulterior şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.




.

×
Subiecte în articol: elevi
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close