Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română a amendat 4.000 de pieteni şi 800 de şoferi în trei zile. Află aici pentru ce

Poliţia Română a amendat 4.000 de pieteni şi 800 de şoferi în trei zile. Află aici pentru ce

Poliţia Română a amendat 4.000 de pieteni şi 800 de şoferi în trei zile. Află aici pentru ce
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Aug 2012   •   14:40

Peste 4.000 de pietoni au fost amendaţi pentru traversare neregulamentară, iar peste 800 de şoferi au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, informează, duminică, Poliţia Română.
   
În timpul unei acţiuni derulată la nivel naţional pe parcursul a trei zile, poliţiştii rutieri au depistat peste 4.616 pietoni în timp ce au traversat strada prin loc necorespunzător. Totodată, poliţiştii au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile, pentru 844 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, precizează sursa citată.
   
"În perioada 9-11 august, sub directa coordonare a Direcţiei Rutiere - IGPR, peste 2.400 de poliţişti rutieri au acţionat în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător sau a celor generate de traversarea neregulamentară. În timpul acţiunii, poliţiştii au aplicat 9.096 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli la regimul rutier, dintre care 4.616 pietonilor care au traversat neregulamentar şi 844 de conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor", spune sursa citată.
   
Totodată, alături de sancţiunea contravenţională principală a fost aplicată şi cea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru cei 844 de conducători auto depistaţi că au încălcat normele rutiere referitoare la neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
   
"Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite", mai arată sursa citată.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close