Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română a rezolvat o crimă pe care autorităţile spaniole au ignorat-o

Poliţia Română a rezolvat o crimă pe care autorităţile spaniole au ignorat-o

Poliţia Română a rezolvat o crimă pe care autorităţile spaniole au ignorat-o
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Mai 2011   •   19:48
O crimă oribilă petrecută în Spania, între români a fost elucidată după şapte ani! Nu s-ar fi întâmplat poate nici acum dacă tatăl victimei n-ar fi insistat că moartea fiului său nu a fost accidentală.

Poliţiştii spanioli nici nu au vrut să audă. Cei români însă au desluşit misterul.

În iunie 2004, cadavrul unui tânăr român de 17 ani a fost găsit plutind într-un bazin aflat la o fermă spaniolă. Poliţiştii au catalogat moartea ca fiind accidentală.

Îndată ce trupul băiatului a fost repatriat, tatăl a văzut semnele de violenţă de pe corpul fiului. Şi a cerut autorităţilor o anchetă.

Autorităţile române au făcut numeroase demersuri pentru ca omologii spanioli să-i găsească şi să-i pedepsească pe vinovaţi. Numai că judecătorii spanioli, în apel, au susţinut că nu sunt suficiente probe şi i-au achitat pe cei doi suspecţi. Verdictul a fost clar: tânărul de 17 ani s-a înecat singur.

La trei ani de la crimă, parchetul general din România preia dosarul.

Procurorii au stabilit că cei doi bărbaţi, ajutaţi de patronul fermei şi de o femeie, l-au luat la bătaie pe minor pentru o presupusă datorie de 3500 de euro. Cînd încă mai respira, ei l-au aruncat într-un bazin.

Doar unul dintre făptaşi şi-a recunoscut vina. Cel de-al doilea este arestat preventiv şi riscă până la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.
 

×
Subiecte în articol: crima Spania ancheta ferma ucis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close