Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română, avertisment la o nouă înșelătorie prin telefon. Ai primit şi tu un mesaj că ai câştigat?

Poliţia Română, avertisment la o nouă înșelătorie prin telefon. Ai primit şi tu un mesaj că ai câştigat?

„Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești", spune Poliţia Română care a lansat un avertisment asupra unei metode de fraudă de tip phishing prin telefon.

Poliţia Română, avertisment la o nouă înșelătorie prin telefon. Ai primit şi tu un mesaj că ai câştigat?
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    06 Oct 2021   •   21:08

Atacurile cibernetice, fraudele și înșelătoriile în mediul online, prin SMS sau telefonic sunt din ce în ce mai întâlnite în ultima vreme. Totuși, în ciuda avertismentelor specialiștilor, mulți oameni cad în capcană.

În acest context, Poliţia Română face apel la cetăţeni să fie vigilenți pentru că imaginația infractorilor cibernetici nu are limite.

"Ai primit și tu mesaj că ai câștigat la „Loteria Dedeman”, deși nu te-ai înscris niciodată? Nu te grăbi să-ți revendici „premiul”! Nu vei câștiga nimic. Este doar o fraudă tip phishing!

Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești, evită accesarea link-urilor și nu furniza date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor. Raportează urgent orice tentativă de fraudă", scrie Poliţia Română pe pagina de socializare a instituţiei.

Dacă ai primit acest mesaj/e-mail, ai mare grijă, e fals!

O altă metodă de fraudă a fost semnalată de Poliția Română în septembrie.

Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.

Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!", transmite Poliția Română, într-o postare pe pagina de Facebook.

Atacurile cibernetice, fraudele și înșelătoriile în mediul online, prin SMS sau telefonic sunt din ce în ce mai întâlnite în ultima vreme.

Și totuși, în ciuda avertismentelor specialiștilor, mulți oameni cad în capcana.

 

×
Subiecte în articol: Loteria Dedeman metoda pishing
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close