Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română: Criza economică ar putea spori numărul infracţiunilor

Poliţia Română: Criza economică ar putea spori numărul infracţiunilor

Poliţia Română: Criza economică ar putea spori numărul infracţiunilor
18 Noi 2008   •   09:27

Poliţia se pregăteşte de atacuri armate în perioada crizei economice, care afectează România. Poliţiştii spun că există date care arată că recesiunea duce la creşterea numărului infracţiunilor.
În primele nouă luni ale acestui an numărul faptelor penale încardrate la regimul armelor şi muniţiilor a crescut cu aproape 24% faţă de perioada similară a anului trecut. Reprezentanţii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, din cadrul IGPR, citaţi de Adevărul, nu exclud posibilitatea ca în această perioadă de recesiune în România să se înregistreze şi atacuri armate.
Poliţiştii se feresc să dea un verdict cu privire la creşterea infracţiunilor pe baza crizei economice, dar nici nu exclud acest fapt.
Şi psihologii cred ne putem aştepta la atacuri armate în România dacă starea economică se va agrava iar populaţia nu îşi va mai putea asigura un nivel de trai decent. De altfel, o situaţie asemănătoare s-a întâmplat în ţara noastră, în timpul crizei din perioada 1929-1930.
Poliţiştii au confiscat anul acesta peste 1.700 de arme de foc, peste 516.000 de cartuşe, 16 tone de materiale explozive şi aproape 8 tone de substanţe toxice. Statisticile arată o creştere a numărului de omoruri. În perioada 1 ianuarie - 31septembrie au fost comise 332 de omoruri, cu 5% mai multe decât în perioada similară a anului 2007.
Antena 3

×
Subiecte în articol: atac armat criza economica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close