Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română: Extrădarea lui Vitalie Proca, PRIMA din Federaţia Rusă

Poliţia Română: Extrădarea lui Vitalie Proca, PRIMA din Federaţia Rusă

Poliţia Română: Extrădarea lui Vitalie Proca, PRIMA din Federaţia Rusă
Sursa foto: Foto: crownheights.info
18 Noi 2013   •   12:42

Extrădarea lui Vitalie Proca este prima care se realizează din Federaţia Rusă, cetăţeanul moldovean fiind încarcerat luni într-un centru de reţinere şi arest preventiv, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, citat de Mediafax.
   
"La data de 18 noiembrie a.c., o escortă a Poliţiei Române l-a preluat de la Moscova pe cetăţeanul moldovean P. Vitalie, de 33 de ani,  urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Aceasta este prima extrădare care se realizează din Federaţia Rusă către România", se arată în comunicat.
   
Sursa citată a precizat că Vitalie Proca a fost dus într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Capitalei, urmând să fie declanşată procedura de confirmare, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti, a mandatului de arestare preventivă emis pe numele cetăţeanului moldovean.
   
În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

"Extrădarea urmăritului este rezultatul eforturilor comune ale Poliţiei Române prin Biroul Naţional Interpol Bucureşti, Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, autorităţilor judiciare ruse şi ale Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. De asemenea, am beneficiat de un sprijin important din partea Secretariatului General al O.I.P.C. - Interpol", se mai arată în comunicatul citat.
   
Poliţia Română a precizat că Tribunalul Bucureşti a emis, în 18 ianuarie, pe numele lui Vitalie Proca mandat de arestare preventivă, mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională, în dosarul în care este suspectate de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
   
Proca a fost dat în urmărire internaţională, prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti, solicitarea fiind transmisă în toate cele 190 de state membre ale OIPC - Interpol. Pentru prinderea lui Proca, Poliţia Română a colaborat cu poliţiile din Rusia, Italia, Moldova şi Marea Britanie.
   
În 7 februarie, Interpol Moscova a anunţat Poliţia Română că Vitalie Proca a fost reţinut, ulterior autorităţile române începând procedurile judiciare pentru extrădarea cetăţeanului moldovean, potrivit sursei citate.
   

×
Subiecte în articol: Federatia Rusa Vitalie Proca
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close