Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.400 de polițiști pe străzi în weekendul de 1 mai, cu 350 de radare pe toate drumurile naționale

Peste 1.400 de polițiști pe străzi în weekendul de 1 mai, cu 350 de radare pe toate drumurile naționale

Poliția Română anunță că peste 1400 de polițiști rutieri vor acționa zilnic zilele acestea, cu 350 de aparate radar, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier. 

Peste 1.400 de polițiști pe străzi în weekendul de 1 mai, cu 350 de radare pe toate drumurile naționale
Sursa foto: Poliţia Română/Facebook
de Laura Dinu    |    29 Apr 2022   •   10:52

”Având în vedere că duminică sărbătorim ziua de 1 Mai toate misiunile structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost adaptate în funcție de experiențele anilor trecuți și obiceiurilor pe care le au mulți români cu privire la modul și locul în care aleg să petreacă această sărbătoare. 

În perioada 29 aprilie - 2 mai, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cu ocazia zilei internaționale a muncii, peste 8500 de polițiști vor acționa zilnic la nivel național. 

Astfel vor fi asigurate măsuri pentru obținerea ordinii publice în locurile aglomerate precum și în localitățile turistice, în zonele de agrement și spre zonele de trecere a frontierei. 

Elicopterele vor monitoriza traficul rutier

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg pe zonele de agrement în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice. 

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului general de aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate. 

Datele și informațiile de interes surprinse la bordul elicopterelor vor fi transmise unui centru de comandă mobil pentru a putea fi luate măsuri de siguranță în cel mai scurt timp. 

1400 de polițiști vor acționa cu 350 de aparate radar

În această perioadă, peste 1400 de polițiști rutieri vor acționa zilnic cu 350 de aparate radar pe principalele drumuri naționale și autostrăzi pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier. 

Pentru o intervenție promptă la fața locului și pentru a lua primele măsuri în cazul unui eveniment polițiștii vor fi prezenți cu motociclete din dotarea Poliției Române. 

”Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice!”

Polițiștii de la Transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători,  în stații și triaje de cale ferată, aerogări și porturile de la Marea Neagră și de la Dunăre. 

Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice. De asemenea recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri care se află în trafic pentru siguranța tuturor. 

”Recomandăm șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze!”

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre trafic pot găsi pe secțiunea Infotrafic de pe pagina Poliției Române. 

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la 112”, informează Poliția Română.  

Declarație de presă având ca temă măsurile dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru acest week-end

Declarație de presă având ca temă măsurile dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru acest week-end

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 28 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: radar
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close