Antena 3 CNN Actualitate Poliția Română: Unii dintre protestatarii Metrorex au fost sancționați

Poliția Română: Unii dintre protestatarii Metrorex au fost sancționați

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a declarat vieneri că unii dintre angajații Metrorex care protestează în subteran, la stația de metrou Unirii, au fost deja identificați și sancționați.

Poliția Română: Unii dintre protestatarii Metrorex au fost sancționați
de Mia Lungu    |    26 Mar 2021   •   13:12

"Și nouă ne-a fost greu să ajungem la locul de muncă. Mulți dintre noi folosim metroul.", a mai spus Ciprian Romanescu

"Au fost suplimentate forțele de ordine. Ne așteptăm ca fluxul de persoane care va circulă în mijloacele de transport să fie foarte mare. Le recomandăm cetățenilor să țină cont de regulile de distanțare socială, să poarte mască. Scopul nostru nu este să amendăm.

Venim în sprijinul tuturor cetățenilor să ajungă la destinație.

Le atragem atenția și persoanelor din interior care protestează să respecte normele în vigoare. O parte dintre ei au fost identificați și sancționați. În situația în care nu vor respecta măsurile prevăzute de lege aceștia vor suporta consecințele de rigoare.

La acest moment, colegii mei analizează situația din punct de vedere al legislației, iar în situația în care se va impune întocmirea unui dosar penal, acesta va fi întocmit.", a mai precizat acesta.

Angajații și sindicaliștii Metrorex refuză dialogul cu Prefectul Capitalei: "Am încercat să iau legătura cu liderii sindicatelor, nu răspunde nimeni"

900 de sindicalişti de la metrou au coborât în această dimineaţă pe şinele trenurilor şi au paralizat complet traficul. Protestul de la metrou a dat peste cap viaţa a sute de mii de bucureşteni, care au fost nevoiţi să găsească fel de fel de metode să ajungă la muncă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a încercat încă de la ora 7.20 dimineața să aibă discuții cu reprezentanții protestatarilor de la metrou, dar aceștia au refuzat, iar în această după-amiază i-a invitat la discuții pe reprezentanții sindicatelor de la Metrorex și pe directorul companiei.

Acesta a precizat că reprezentanții jandarmeriei sunt în legătură permanentă cu protestatarii și se încearcă evitarea unei intervenții a forțelor de ordine pentru oprirea protestului.

Ședința de la Prefectură este programată de la ora 13.00, iar la aceasta au fost chemați și angajați care protestează în subteran, însă aceștia au refuzat pe motiv că "vor să discute doar cu directorul Metrorex."

"Am încercat să iau legătura cu liderii sindicatelor, nu răspunde nimeni. 

Trebuie să înțeleagă că obligația lor, pe Legea Dialogului Social, este de a informa, complet și corect, toți lucrătorii pe care îi au în companiile pe care le reprezintă. Nu doar cu privire la drepturile pe care le au ci și cu privire la obligații. Și ei sunt răspunzători pentru tot ceea ce se întâmplă în momentul de față dacă nu depun toate diligențele să explice oamenilor care este gravitatea faptelor.

Trebuie să ajungem să stăm de vorba. După ce vom stă de vorba sigur de va detensiona situația."

 

×
Subiecte în articol: Metrorex protestatari sancționați
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close