Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română: Scădere de 16,3% în numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere

Poliţia Română: Scădere de 16,3% în numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere

Poliţia Română: Scădere de 16,3% în numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere
Sursa foto: Foto: semnal.eu
17 Dec 2011   •   15:25
Numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere produse în 2011 a scăzut cu 16,3% faţă de anul trecut. Aceasta este cea mai mare rată de scădere din rândul statelor europene, conform Poliţiei Române.

De la începutul anului până în prezent, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, a scăzut numărul accidentelor şi numărul persoanelor decedate în urma accidentelor.

Mai exact, numărul accidentelor de circulaţie a scăzut cu 1,3%, cel al persoanelor decedate a scăzut cu 16,3%, dar numărul persoanelor rănite grav a crescut cu 1,4%.

Cauzele principale ale accidentelor rutiere produse în perioada menţionată au fost viteza neadaptată la condiţiile meteorologice, de drum sau trafic, urmată de traversările neregulamentare ale pietonilor şi neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Totuşi, România este ţara cu cea mai mare rată de reducere a numărului de persoane decedate în accidentele rutiere. Totodată, conform Comisiei Europene, România are şi cea mai mare rată de scădere a victimelor accidentelor rutiere în ultimii 21 de ani.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close