Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Rutieră: Circa 380 de şoferi au rămas fără permis de conducere sâmbătă

Poliţia Rutieră: Circa 380 de şoferi au rămas fără permis de conducere sâmbătă

Poliţia Rutieră: Circa 380 de şoferi au rămas fără permis de conducere sâmbătă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Iun 2012   •   18:15

Aproape 380 de şoferi au rămas fără permisul de conducere într-o singură zi, dintre care 80 pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 120 pentru că au condus băuţi, potrivit Poliţiei Române.
   
Poliţiştii de la rutieră au controlat, vineri, 18.552 de autovehicule, dintre care 789 cu numere de înmatriculare străine, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române transmis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.
   
În urma neregulilor constatate, poliţiştii au dat 7.548 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 233 şoferilor care conduceau autoturisme înmatriculate în străinătate.
   
Din totalul sancţiunilor aplicate, 3.250 au fost pentru viteză şi 116 pentru consum de alcool.
   
Poliţiştii au reţinut 375 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, dintre care 80 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe oră faţă de viteza legal admisă, 120 celor depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge şi 175 pentru alte motive.
   
Totodată, poliţiştii au constatat 150 de infracţiuni, dintre care 134 la regimul rutier şi 16 de altă natură, a precizat sursa citată.
   
Controalele au loc în perioada 8-10 iunie, la nivel naţional, fiind desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de la ordine publică. Acţiunile vizează combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi verificarea maşinilor înmatriculate în alte state.
   
"În cadrul acţiunilor, pentru constatarea abaterilor de la normele rutiere privind respectarea regimului legal de viteză, poliţiştii utilizează toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră", a precizat Poliţia Română.
   
Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România, potrivit sursei citate.
   
Poliţiştii de la rutieră le recomandăm şoferilor să conducă prudent, să evite efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, care se dovedesc extrem de periculoase şi să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.
   
"Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie", se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close