Poliţia rutieră va avea de săptămâna viitoare un nou ajutor de încredere: Dacia Duster Robot

de Antena3.ro    |    01 Oct 2011   •   23:34
Poliţia rutieră va avea de săptămâna viitoare un nou ajutor de încredere: Dacia Duster Robot Foto: Videonews

De săptămâna viitoare, poliţia va patrula pe autostrăzi cu cea mai dotată maşină. Duster-ul robot este echipat cu aparatură de ultimă generaţie. Îi poate depista pe vitezomani, pe cei care se urcă băuţi la volan, dar şi pe cei care conduc sub influenţa drogurilor.

Dotările de peste 30.000 de euro fac din această maşină un sediu de poliţie mobil.

Nici un şofer care încalcă legea nu scapă. "Sistemul de supraveghere video a traficului rutier", adus tocmai din Italia, are o bază de date cu numerele de înmatriculare ale maşinilor cu probleme, fie furate sau implicate în accidente rutiere. Scanează toate plăcuţele care intră în raza camerei video.

Şi cei care se urcă băuţi la volan sunt depistaţi de dotările Duster-ului robot. Iar dacă poliţiştii au vreo suspiciune că şoferul a consumat droguri îl pot verifica imediat. Un echipament special poate da un rezultat în 15 minute şi poate preciza clasa de droguri dar şi dacă şoferul este un consumator ocazional sau nu.

În primele 6 luni ale acestui an, la nivel naţional, 849 de oameni au murit în urma a peste 3.900 de accidente rutiere. Principalele cauze: viteza, consumul de alcool şi consumul de droguri.

 
Get Adobe Flash player

Parteneri
x close