Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Rutieră vrea să reintroducă sistemul radarelor fixe pe drumurile naţionale

Poliţia Rutieră vrea să reintroducă sistemul radarelor fixe pe drumurile naţionale

Poliţia Rutieră vrea să reintroducă sistemul radarelor fixe pe drumurile naţionale
Sursa foto: Foto: clon.ro
31 Mai 2011   •   21:49

Să vă feriţi de radare şi dacă sunt fixe. Poliţia Rutieră vrea să reintroducă pe drumurile naţionale celebrele radare fixe, închise cu scandal în 2009! Asta înseamnă că viteza peste limită vă poate scoate bani mulţi din buzunar, chiar dacă nu e nicio maşină de poliţie în preajmă.

În urmă cu doi ani funcţionau peste 200 de astfel de radare. Încă nu a fost stabilită o dată exactă pentru reintroducerea radarelor fixe. 

Ar trebui în primul rând să se schimbe cel care colectează amenzile. Radarele fixe au avut efecte benefice, e clar. Pe unele tronsoane de drum, în primul an de funcţionare, numărul accidentelor grave s-a înjumătăţit. Doar că prin apariţia acestor radare s-a creat un soi de poliţie privată a drumurilor.

Două firme au montat radare în 99 de locaţii din 26 de judeţe. Primăriile încasau cel mult o treime din cuantumul amenzilor. Au apărut chiar şi veritabile aberaţii. În comuna Însuratei din Brăila, pe un tronson de câţiva kilometri au fost montate cinci astfel de radare. În acest moment mai funcţionează şase, pe DN1.

 


×
Subiecte în articol: politia rutiera drumuri nationale

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close