Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.500.000 țigarete de contrabandă confiscate, după o urmărire în trafic și utilizarea noilor dispozitive de blocare a trecerii auto din dotarea Poliției Române

Peste 1.500.000 țigarete de contrabandă confiscate, după o urmărire în trafic și utilizarea noilor dispozitive de blocare a trecerii auto din dotarea Poliției Române

În luna septembrie a acestui an, structurile de poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava au primit în dotare 17 dispozitive de blocare a accesului auto, pentru a fi utilizate conform procedurilor, în cazul neopririi la semnalul regulamentar al polițistului, în special în situațiile în care există date și informații cu privire la posibile activități infracționale sau ilicite săvârșite de către conducătorii auto.

Peste 1.500.000 țigarete de contrabandă confiscate, după o urmărire în trafic și utilizarea noilor dispozitive de blocare a trecerii auto din dotarea Poliției Române
de Georgiana Adam    |    08 Oct 2020   •   14:40

În cursul nopții precedente, polițiștii Orașului Vicovu de Sus au utilizat noile echipamente de blocare a accesului auto, după o acțiune de urmărire în trafic și executarea mai multor focuri de armă, fiind confiscată o cantitate record pentru acest an de țigarete de contrabandă, respectiv peste 1.500.000 de bucăți țigarete, de proveniență extracomunitară.

În noaptea de 07/08.10.2020 polițiștii Poliției Orasului Vicovu de Sus au obținut date și informații privind un transport de țigarete de contrabandă. 

Astfel, în jurul orei 02.15, pe raza comunei Straja, pe DJ 209 G, un echipaj de poliție a identificat în trafic un microbuz care se deplasa pe drumul public, secondat la mică distanță de un autoturism. 

Cele două autovehicule nu au oprit la semnalul polițistului

A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însa cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmarirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase.     

Autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului. 

A fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului și trecerii auto

A fost alertat un alt echipaj de poliție, care a instituit un filtru rutier pe raza orasului Vicovu de Sus. 

S-a efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, după care a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului și trecerii auto asupra microbuzului. 

Acesta și-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la nivelul pneurilor. 

Autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante

În toată această perioadă, autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia. 

Polițiștii au executat focuri de arma în plan vertical dar și asupra celor două vehicule. 

Conducătorul  microbuzului a fugit

Conducatorul microbuzului a oprit sub protecția celuilalt autoturism, a sărit din microbuz și a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul. 

Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate.

1.522.980  țigarete de contrabandă descoperite

A fost efectuată cercetarea criminalistică și fost inventariată cantitatea de țigarete fiind descoperite 76.149 de pachete de tigarete, respectiv 1.522.980 bucăți țigarete diferite mărci, de proveniență extracomunitară. 

Polițiștii au întocmit dosar penal,  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și sub coordonarea procurorului de caz se vor dispune masuri specifice și se vor derula activitați pentru identificarea autorilor si probarea activității infracționale.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close