Antena 3 CNN Actualitate El este polițistul care a ucis o copilă pe trecerea de pietoni. Avea permis emis în Marea Britanie

El este polițistul care a ucis o copilă pe trecerea de pietoni. Avea permis emis în Marea Britanie

Polițistul care a ucis o copilă pe o trecere de pietoni din București are 27 de ani și lucra ca polițist încă din anul 2017. Acesta conducea mașina de serviciu în ciuda faptului că are permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

El este polițistul care a ucis o copilă pe trecerea de pietoni. Avea permis emis în Marea Britanie
de Carmina Pricopie    |    14 Ian 2022   •   10:40

Potrivit surselor Antena 3, polițistul de la secția 5 care a ucis o fată pe o trecere de pietoni din Capitală are 27 de ani și conducea mașina cu un permis emis de Marea Britanie. Iar regulile din Poliția Română sunt destul de clare. Cei care conduc mașinile de serviciu sunt desemnați de către șeful de unitate. Cu alte cuvinte, nu toți agenții care au permis au voie să și conducă. Aceștia sunt trecuți pe o listă la sfârșitul sau la începutul anului, de către șeful de unitate, însă după o verificare prealabilă. 

În cazul în care această verificare a avut loc iar șeful Secției 5 de Poliție din Capitală știa că agentul are permis emis de autoritățile din Marea Britanie, este o problemă. Și asta deoarece, în Marea Britanie, regulile de circulație sunt complet diferite de cele din țara noastră. 

Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când o împingea cu piciorul

Antena 3 a prezentat imaginile care dovedesc că agentul de poliție care a accidentat groaznic două fete, în Capitală, a împins-o cu piciorul pe fata cea și-a pierdut viața.

Prin acest gest revoltător polițistul a vrut să verifice dacă fata mai trăiește, spun martorii. Polițistul circula cu viteză foarte mare. 

Încă nu știe dacă acesta era în misiune. Oficialii nu au precizat pentru moment nimic despre asta. 

Vă avertizăm că urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”A mișcat-o cu piciorul”

”Se dă jos din mașină și o verifică cu piciorul dacă mișcă. Martorii au vorbit, au spus lucrurile acestea și mulți am avut impresia că poate exagerează. Dar ei au avut tăria să filmeze momentul în care el se dă jos din mașină”, a povestit Mihai Gâdea la Antena 3. 

”Polițistul s-a dat jos din mașină, dădea cu piciorul în piciorul fetiței, ca să vadă dacă mai mișcă. A mișcat-o cu piciorul. Băiatul de acolo i-a spus că de ce o mișcă cu piciorul. După care a întors-o într-o parte”, povestește un martor.

Imaginile filmate de camerele de supraveghere sunt cumplite. Impactul la o astfel de viteză nu i-a dat fetiței nicio șansă. După tragedie a urmat un val de acuzații. 

”L-a luat pe polițistul care a fost la volan, l-a ascuns după tomberonul din stația de RATB”

”Au venit echipajele de poliție între care un domn, îmbrăcat în civil, l-a luat pe polițistul care a fost la volan, l-a ascuns după tomberonul din stația de RATB, au așteptat să vină mașina, l-au schimbat de haine”, mai spune martorul. 

Nu e clar până în acest moment în ce misiune era polițistul sau ce viteză avea. Ce este clar este că pornise semnalele luminoase. Dar nu și pe cele sonore. 

La fața locului s-au adunat peste 50 de oameni revoltați pe poliție. 

 

×
Subiecte în articol: politist accident
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close