Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Bucureşti s-a transformat în ospătarul unui deţinut din Arestul Central | Agentul, prins în flagrant când lua şpagă

Un poliţist din Bucureşti s-a transformat în ospătarul unui deţinut din Arestul Central | Agentul, prins în flagrant când lua şpagă

Un poliţist din Bucureşti, de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzat că a primit peste 9.000 de euro de la un deţinut, pentru a-i face mai multe favoruri.

Un poliţist din Bucureşti s-a transformat în ospătarul unui deţinut din Arestul Central | Agentul, prins în flagrant când lua şpagă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Andreea Gelatu    |    08 Dec 2023   •   15:14

Agentul de poliţie a fost prins în flagrant joi, într-un restaurant, în timp ce primea suma de 300 de euro, de la bărbatul respectiv. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Deţinutul era arestat pentru trafic de persoane şi spălare de bani, potrivit surselor Antena 3 CNN.

"La data de 07.12.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat, agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

Inculpatul a pretins suma de 9.600 de euro

În perioada mai 2022 – decembrie 2023, inculpatul, în calitate de agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, a pretins și primit, în mai multe rânduri, de la un martor denunțător arestat preventiv, direct sau prin intermediul concubinei denunțătorului, sume de bani cuprinse între 500 și 3600 Euro, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv nr. 1. În total, inculpatul a pretins suma de 9600 de euro, din care a primit efectiv 9200 de euro.

Modul în care acţiona omul legii

Astfel, a rezultat că inculpatul i-a făcut martorului denunțător mai multe favoruri, în sensul că i-a permis să primească pachete care să depășească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru munca efectuată, i-a permis să părăsească incinta centrului fără documentația necesară în acest sens, a anchiziționat pentru acesta produse alimentare și băuturi alcoolice cu nerespectarea dispozițiilor legale, a facilitat mutarea unor deținuți în alte celule și a efectuat alte activități cu încălcarea atribuțiilor funcționarului public.

În perioada octombrie-noiembrie 2023, după ce măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu, inculpatul a pretins și primit în continuare de la martorul denunțător sume de bani, cu titlu de recompensă pentru favorurile făcute în timpul în care denunțătorul era arestat preventiv.

Prins în flagrant când primea 300 de euro

La data de 07.12.2023 inculpatul a primit de la martorul denunțător suma de 300 de euro, ocazie cu care a fost prins în flagrant. Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Direcției Anticorupție pentru Muncipiul București și Județul Ilfov", transmite Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close