Antena 3 Actualitate Poliţist constănţean, anchetat, după ce a postat pe Internet documente secrete

Poliţist constănţean, anchetat, după ce a postat pe Internet documente secrete

15 Iun 2009   •   22:44
Poliţist constănţean, anchetat, după ce a postat pe Internet documente secrete
Sursa foto: Calculator

Documentele secrete ale Poliţiei Române au ajuns pe Internet, la un click distanţă de ochii oricărui curios. Au fost puse acolo chiar de un poliţist constănţean.

În luna ianuarie, un agent de poliţie din cadrul postului de Poliţie Cumpăna s-a jucat un pic cu un program foarte popular printre internauţi, folosit pentru a face schimb de poze, muzică sau filme. Ca să ai acces la fişierele altora, trebuie să pui, la rândul tău, câteva fişiere la dispoziţia celorlalţi utilizatori.

Fie din neatenţie, fie în mod intenţionat, poliţistul a pus la îndemâna oricui o mare cantitate de documente clasificate la nivel de ?SECRET" şi ?SECRET DE SERVICIU".

În plus, programul respectiv colcăie cu viruşi informatici, ceea ce înseamnă că, în orice moment, calculatorul la care lucra poliţistul putea fi accesat de un hacker.

Bărbatul este acum cercetat în stare de libertate pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii clasficate şi neglijenţă în păstrarea secretului de stat.

Observator

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close