Antena 3 CNN Actualitate Poliţist de frontieră din Vaslui, reţinut împreună cu alte opt persoane pentru contrabandă cu ţigări

Poliţist de frontieră din Vaslui, reţinut împreună cu alte opt persoane pentru contrabandă cu ţigări

Poliţist de frontieră din Vaslui, reţinut împreună cu alte opt persoane pentru contrabandă cu ţigări
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Dec 2010   •   10:39

Procurorii DIICOT au emis mandate de arestare pe numele a nouă persoane din cele 40 ridicate miercuri de forţele de ordine în urma unor percheziţii efectuate în judeţele Vaslui şi Iaşi. Printre cei reţinuţi se numără şi un poliţist de frontieră. Cei nouă suspecţi sunt acuzaţi de contrabandă cu ţigări.

"Cele nouă persoane reţinute de procurorii DIICOT urmează să fie prezentate astăzi (joi - n.r.) în faţa magistraţilor Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. În acest caz sunt continuate cercetările sub acuzaţia de contrabandă şi constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni", a declarat pe Mediafax Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Persoanele implicate în acest caz făceau parte dintr-o reţea bine organizată, care achiziţiona ţigările din Republica Moldova şi le comercializa apoi în municipiul Huşi şi în comunele limitrofe. Ţigările erau introduse ilegal în România prin Vama Albiţa, cu complicitatea poliţistului de fontieră reţinut şi el în acest caz.

Printre persoanele reţinute se află şi Dan Florin Iancu, care lucrează din 2003 în cadrul Inpectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineaţă, la 37 de locuinţe din municipul Huşi şi judeţul Iaşi, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări.

×
Subiecte în articol: politist arestat contrabanda tigari
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close